PODCAST

Kavramların Mevzisi – Podcasts

Tüm bölümleri tek bir Spotify listesinde dinlemek için buraya tıklayabilirsiniz…

Moderatörlüğünü Mustafa Uysal’ın yaptığı, sunumunu Süleyman Demir’in gerçekleştirdiği 15 günde bir cuma akşamları youtube kanalımızdan canlı olarak yayınladığımız Kur’an Kavramlarının kök anlamlarının, Kur’an haritası kullanılarak kitap içerisindeki bütüncül anlamını keşfe çıkılan “Kavramların Mevzisi” adlı çalıştayımızın giriş bölümünde metodu ve usulü konuştuk. İslam’a bakış açınızı değiştirecek olan bu dersleri dinlediğinizde kavramlara ve anlama dair bakış açınızın değişeceğini düşünüyoruz.

Bildiğiniz tüm meal ve tefsir çalışmalarını unutun. Neredeyse büyük bir çoğunluğunda hatalı çeviriler mevcut.

Peki hiç bir yorumlu meale veya yanlış çevirilere ihtiyaç kalmadan yorumsuz, objektif, bire bir çeviriyi biz kendimiz bizzat doğrudan yapabilir miyiz?

Evet, işte bu programın en önemli amaçlarından birisi budur. Sizi yorumlardan, hocalardan, tefsir ve meallerden kurtaracak formülü vermeyi amaçlıyoruz… Bu programda sadece kelimelerin anlamları çalışılmaktadır. Din dersi verilmemektedir. Bir yorum dayatılmamaktadır. Kelimelerin anlamını objektif olarak ortaya koyduğunuzda otomatik olarak o kelimenin geçtiği tüm ayetleri anlamanızı sağlayacaktır bu program.

Maide Sûresi 13. ayette İslam düşmanları için kelimeleri mevzisinden, köklerinden, anlamlarından kaydırarak dinde tahribat oluşturulduğuna dikkat çekilmektedir. Bu program sayesinde yine kelimelerin köklerini öğrenip dinde nasıl bir tahribat oluşturulmak istenilmiş bunları da kendiniz görebileceksiniz.

Maide 13. ayeti temele alarak başlattığımız “Kavramların Mevzisi” adlı kavram çalıştayımızı artık spotify üzerinden de dinleyebilirsiniz: https://open.spotify.com/playlist/2SYweYCbTfcGGOtiecai6q

Tepkinizi İfade Edin
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry

* Kaynak belirtmek suretiyle alıntı yapılabilir.
* Yazarın düşüncesi, sitenin genel düşüncesinden farklı olabilir (Düşünce farklılığı zenginliğimizdir).
* Yazının tüm sorumluluğu yazarın şahsına aittir.

5 1 Oy
Gönderiyi Puanla
Abone ol
Bildir
guest
0 Yorum
Satır İçi Geri Bildirimler
Tüm yorumları gör

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
0
Düşüncelerinizi bildirmek ister misiniz, lütfen yorum yapınx