YAZILAR

Sakin ol ! Çaren var ! Peki Nedir Çare ?

Tarihi insanlar yapar ama öyle kendi keyiflerine göre yapmazlar, yapamazlar.

Bunu kendileri tarafından seçilmiş koşullar içinde değil, doğrudan içinde bulundukları verili ve geçmişten aktarılmış koşullar içinde yaparlar.

Kur’an’ı Kerim, Elçi’nin moral ve motivasyonunu desteklemek ve ona rehberlik etmek için inmiştir. Böylece Kur’an ve Elçi bir TARİH oluştururlar.

Bu detayı bilmiyor ya da dikkate almıyor isek Kur’an’ı Kerim yerine bir yemek kitabından da Matematiksel ve hayret verici kombinasyonlar, geçmişten geleceğe dair sırlar ve gizemler, astrolojik fallar çıkarılabilir. yeter ki ZORLA, yeter ki İSTE.

İnsan aslında inanmak istediğini gören bir varlıktır. Kur’an’a bu muamele yapıldığında Peygamberin mücadelesi de böylece kaybolup gider. Peygamberin Tarihi artık geçmişte kalmıştır.

İşte bu noktada bizim Felsefeciler, Tasavvufçular ve Masalcı abiler devreye girerek; Tarihi, Toplumu ve Bizi oluşturan BAĞLAM-ANLAM ve HAYAT bağını birbirinden koparıp paramparça ederler.

Üretilen kitaplar hayal aleminde bizi gezdirir ve bir okyanusun uçsuz bucaksızlığında hiç karaya çıkamayacakmışsın hissi ile sarhoş ederler.

Kelimelerle dans etmenin ve kelimelerin canını bezdirmenin, din-imanla hiç bir ilgisi olmadığını bu sarhoşluktan kurtulamadığın için hiç anlayamasın.

En iyi bildiğin ÜSTADIN, HOCAN, ABİN bile bunu yapar. Kur’an bu kişiler için malzeme üreten bir HAMMADDE kitabıdır çünkü. Bir de öylesine uyduruk masallar anlatırlar ki o masalların içinde kaybolup gidersiniz. Masalcılara Adaleti, merhameti ve ya hakikati hatırlattığınızda ilk olarak karşınıza “Koskoca Alimler” diye bir BOŞ İNANÇ çıkar. Dev’dir, gözlerinden ateşler çıkar, kanatları vardır ve seni hemen paramparça edebilirler.

Sakin ol !
Çaren var !
Peki Nedir Çare ?

Kur’an’ı Kerim’den İnsan ile Tarih arasında sosyal hayat bağlarını koparan ve toplumsal sorunların çözümleri ile ilgili hiç bir çare sunamayan ne varsa derhal ama derhal çöpe atmalıyız.

Sokaktaki sorunlar, evdeki kavganın, kadınların haklarından, mazlumların yarınlarından söz etmeyen teolojik sohbetlerin ve tartışmanın içine girmiyoruz,
kaçıyoruz,
öyle ki hatta koşarken topuklarımızdan sıçrayan çamur ensemize kadar çıkana kadar koşarak..
Yoksa ON EMİR den oluşan minicik bir hayat rehberini yani İLAHİ EMİRİ taşınamaz hale getiren Yahudilere benzeyecek ve Kitap Yüklü Eşek olmaktan kurtulamayacağız.

Pandemi var şimdi biraz aksıyor ama sokağa çık, açların arasına karış, varoşlara in, acıyı ciğerlerine çek, mazlumlara arka çık, zalimin karşısına dikil..
Allah yol gösterip yardım edecek. Söz!
Allah sözü, ben demiyorum;

“Yemin olsun ki biz sizi imtihan ediyoruz. Bazen açlık korkusu , bazen kazançlarınız veya canlarınızla. Zorluklara karşı sabredenlere çabalarının karşılıksız kalmayacağını müjdele” Bakara-155

Tepkinizi İfade Edin
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry

* Kaynak belirtmek suretiyle alıntı yapılabilir.
* Yazarın düşüncesi, sitenin genel düşüncesinden farklı olabilir (Düşünce farklılığı zenginliğimizdir).
* Yazının tüm sorumluluğu yazarın şahsına aittir.

3 2 Oy
Gönderiyi Puanla
Abone ol
Bildir
guest
0 Yorum
Satır İçi Geri Bildirimler
Tüm yorumları gör

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
0
Düşüncelerinizi bildirmek ister misiniz, lütfen yorum yapınx