DENEMELERYAZILAR

YANLIŞ MUKAYESELER!

[speaker]

Ateistlerin bulunduğu toplumlarda yaşayan birçok insan, kendilerini bu ateistler ile mukayese etmekte ve ateistlerden farklı olarak, Allah’ın varlığına inandıkları için, sadece bu inanç ile cennet ehli birer müslüman oldukları kanaatine varmaktadırlar.

Buna benzer yanlış mukayeseler ve yanlış değerlendirmeler bazı kardeşlerimizde de bulunmaktadır.

Nemrudların sembolleştirildiği toplumlarda yaşayan bu müslümanlar, kendilerini nemrudlar ile mukayese etmekte ve kendilerini nemrudlardan farklı, çok farklı gördükleri için, bu fark ile İbrahim gibi oldukları zehabına kapılmaktadırlar.

Nitekim İbrahim gibi olmadan, İbrahimi eylemlere talip olmaları, bu zehabdan kaynaklanmaktadır.Bu kardeşlerimizin Nemrud’lardan farklı birer müslüman oldukları apaçık bir gerçektir. Ne var ki İbrahim gibi olmadıkları ve İbrahim gibi olmadığımız da bir ger çektir!.

Kendilerini Nemrud’lar ile mukayese ederek İbrahim gibi oldukları zehabına kapılan kardeşlerimizin; Hz. İbrahim (a.s.)’ı tanımaları ve kendilerini bir de Hz. İbrahim (a.s.) ile mukayese ederek, Hz. İbrahim ile aralarındaki farkı idrak etmeleri gerekir.

Yanlış ve eksik mukayeseler ile olduğumuzdan farklı gözükmemiz bizleri yanıltmış ve hala yanılmaktadır. Şimdiye kadar ki bu yanılgılarımızı dikkate alarak ne olduğumuzu, nasıl olduğumuzu ve ne olmadığımızı Rabbani ölçülere göre tesbit etmemiz, bizler için sağlıklı bir kalkış noktası olacaktır.

Çünkü ileriye doğru adım atabilmemiz, geride olduğumuzu bilmemizle mümkündür. Lütfen ayaklarımızı yere basalım,Olduğumuz hali bilerek ve olduğumuz halden hareket ederek,olmamız gereken hallere doğru koşturalım.. ‘

Mehmed Alagaş – İŞARET YAZILARI

Tepkinizi İfade Edin
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry

* Kaynak belirtmek suretiyle alıntı yapılabilir.
* Yazarın düşüncesi, sitenin genel düşüncesinden farklı olabilir (Düşünce farklılığı zenginliğimizdir).
* Yazının tüm sorumluluğu yazarın şahsına aittir.

0 0 Oy
Gönderiyi Puanla
Abone ol
Bildir
guest
0 Yorum
Satır İçi Geri Bildirimler
Tüm yorumları gör

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
0
Düşüncelerinizi bildirmek ister misiniz, lütfen yorum yapınx