YAZILAR

İnsan sorunu, ahlak sorunu

Kur’an’ı Kerim’de “yağmuru yağdıran O’dur”, “geceyi gündüzün üstüne örten O’dur” gibi ayetlerde Allah; ” Gelin şu bilgi eksikliğinizi bi giderelim, hazır yeri gelmişken bi iki bişi ögrenin sizden sonra gelenler için de hem referans olur bunlar” derdinde olsa tüm sahabeler işkence görmek yerine müşrik kafirler tarafından baş üstünde tutulurdu. Etliye sütlüye karışmıyorlar olurdu ne de olsa, miss.

Hepsi kurulu düzene ayak uydurmaya devam eder her biri o dönemin astroloğu, kozmoloğu, kahini, bilgini ya da şairi olup cikarlardi.

Bakin Kardeşler!
çok ama çok önemli bir meseleyi daima ıskalıyoruz.

Allah bir toplumun algı duzeyindeki “olmazsa olmazların sahibinin TEK olduğunu ve onların evirip çeviricisi, çekip çeviricisi olduğunu anlatıyor. Arap toplumu Allah’tan bi haber bir toplum değildi, hele ki müşrik kafirlerden meşhur biri Ebu Cehil: “Allah’ım Muhammed’e karşı bana zafer nasib et!” diye dua eden biridir. Yani Toplum Allah’lı ama yaşayış Allahsız !

Şimdi bugün o ayetler tekrar iniyor olsa şöyle okuyacaktık.
Asgari ücrete andolsun ki !
elektriği yaratan O’dur.
Elektroniğin sahibi O’dur,
gogıldan daha fazla her şeyi ama her şeyi bilen yegane O’dur, Hiçbir kameranın göremediği ve hiçbir kulaklığın duyamadığını duyan odur.
Neden ?
Çünkü Allah’ın sıfatlarını kendi aralarında pay etmiş Allah’ı hırsızlıklarına, arsızlıklarına ortak etmişlerdi…
çaaaktın !

Allah o gün sahabeye başka şey söyledi biz ise başka şeklinde anlamamalıyız,

“Allah bak geceye gündüze işaret etmiş, yıldızlara işaret etmiş, güneşin bir yörüngesi oluşuna işaret etmiş gibi tezviratlara dalarsan Kur’an daima her konuda konuşması gereken bir kaynak olarak daima eksik kalır !

Bilimsel ansiklopedin için gerekli malzemeyi Kur’an’da yeterince bulamazsın.

Demir’in atom numarasını bir sure numarasına denk getirirsin ama diğer atom numaralarını bulamayınca kasarsın da kasarsın.

Kur’an bir bilim kitabı değildir. Onun gündemi bambaşkadır.

Çünkü o süregelen büyük bir kavganın tarafı ve muhteşem bir ahlak kitabıdır.

Allah’ın bize bilim kitabı indirmesine gerek yok zaten hepimiz gün be gün onun kanun ve yasalarına tabiyiz ve işleyişini zamanla da kavrıyoruz. Keşifler için işaretler gizlemiş olsa Kur’an’da o dönemin, sahabenin işine yaramayan bilgi depolamış ve abes iş yapmış olur ! Oysa Allah abes iş asla yapmaz.

Peki ama Kur’an dan bilimsel yorumlar yapmanın ne zararı olur ki ?

Gündemi ıskalarsın…

Mekke’de ve Medine’de ki kavga, entellektüel aklın seviyesi ya da bilimsel gelişmişlik ya da gelişmemişlik sorunu değil ki !

İnsan sorunu, ahlak sorunu. Allah’ın en öncelikli gündemi; açlar iken, çıplaklar iken sen işi atmosferin katmanlarına döndürür isen AY’a gidecek teknolojin olur ama Afrika’da açlar, Suriye’de, Libya’da, Tunus’da Yemen’de tüm mazlum coğrafyalarda çocuklar hala ölmeye devam eder !

Tepkinizi İfade Edin
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry

* Kaynak belirtmek suretiyle alıntı yapılabilir.
* Yazarın düşüncesi, sitenin genel düşüncesinden farklı olabilir (Düşünce farklılığı zenginliğimizdir).
* Yazının tüm sorumluluğu yazarın şahsına aittir.

5 1 Oy
Gönderiyi Puanla
Abone ol
Bildir
guest
0 Yorum
Satır İçi Geri Bildirimler
Tüm yorumları gör

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
0
Düşüncelerinizi bildirmek ister misiniz, lütfen yorum yapınx