YAZILAR

Dünya artık eskisi gibi olmayacak.

..ve pandemi ABD’ye asıl şimdi bir tsunami dalgası gibi ulaştı. Vaka sayısı Çin’i geçti. Dünya artık eskisi gibi olmayacak.

Bu durum Allah’ın bir cezalandırması mı ?

Eğer durum böyleyse peki ama Allah, Aylan bebeğin cesedi sahile vururken nerdeydi !

Eğer durum böyleyse peki ama Allah, Suriye’de çocuklar bombalanırken nerdeydi !

Eğer durum böyleyse peki ama Allah, … şeklinde uzar gider bu, nerdeydi !

Bu soru ya da bu çığlık aslında yanlış !

Doğru olan şu;

Tüm bunlar olurken Ey İnsanlık Sen neredeydin !

Bizler Allah’ın yasalarının her zerremizi bile boş geçmediği bir hayatın dinamikleri ile yaşıyoruz. Allah tüm sonuçların ve süreçlerin üstündedir. Bu nedenler O daima süreç ve sonuçların son söz söyleyicisi, karara bağlayıcısı, adalet ve merhametin vardığı son noktadır.

Allah hiç bir toplumu cezalandırmaz. bunların hiç biri de bir senaryo gereği hepimize biçilmiş roller değil. Zaten Allah da yönetmen değil, hayat da bir film değil !

Bizler varlık olarak süreç ve sonuçların bağlayıcılığında varlığımızı sürdüyoruz. O nedenle her iş ve sonuç dönüp Allah’a varıyor.

Dünya büyük bir krizin içine girdi.
Daha önce de girmişti.
Hani okuyoruz ya
Nuh bir gemi yapmıştı.
İbrahim bir ateşten geçmiş
Salih kavmi bir deveyle sınanmıştı.
Musa denizi yarmış
Muhammed Mekke’de ki coronaların zulmünden Medine’ye hicret etmişti.

Allah bir toplumu senaryo gereği sınamaz, Allah kullarını sınamak için onları teste tabi tutmaz. Allah tüm hayatın içinde yasaları(KADER) ile varken onu dışlayan ve yok sayan bizleriz. O yüzden başımıza bir müsibet geldiğinde(Sünnetullah) Allah nerede diye sorma Ey İnsanlık ! Ben nerdeyim diye sor. Zulmü, adaletsizliği, düşmanlığı yayan ve yeryüzünü cehenneme çeviren insanlık şimdi kendi eliyle ektiklerini biçiyor. Şonuç ise daima Allah’a varıyor. Olan biten bu !

Paylaşsak, yağmalamasak, yığmasak başımıza gelecek olanlar nedeniyle Allah’a açacak bir avcumuz, affet bizi diye yalvaran bir yüzümüz olacaktı. Biz tür olarak tüm fırsatlarımızı tükettik. Bunca çok peygamber gelmesinin bir sebebi de bu. O yüzden başta sorduğumuz soruyu tekrar soralım

Tüm bunlar olurken Ey İnsanlık Sen neredeydin !

Çünkü nerede durduğumuz şimdi ile ilgili görünürken asıl yarın ile ilgili. Yani Ahiret, yani yarınlar için çalışmakla ilgili. Eğer insanoğlu sadece anı yaşayan ve gününü kurtaran bir varlık olma tercihinde ısrar etmeye devam ederse yarınları da olmayacak !

Tepkinizi İfade Edin
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry

* Kaynak belirtmek suretiyle alıntı yapılabilir.
* Yazarın düşüncesi, sitenin genel düşüncesinden farklı olabilir (Düşünce farklılığı zenginliğimizdir).
* Yazının tüm sorumluluğu yazarın şahsına aittir.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu