YAZILAR

Allah’ın Devesi

“Salih abi çok kral adamdır, ekmeğini taştan çıkarır” desem, hemen atlayıp; -Saçmalama, hiç taştan ekmek çıkar mı! demezsin.

Ama iş,

Kur’anı okumaya gelince;

Taştan Deveyi çıkarıp iki saat üzerinde “deve” neydi diye başlarsın kavga etmeye. Kur’an da bahsi geçen Salih Peygamber Kıssasında Allah’ın Devesi şuydu da, buydu da.

Allah’ın devesi kapında duruyor işte bak, hemi de dört tekerli, sabahtan akşama kadar bak.

Beyaz, metalik gri, siyah.

Hem bak, sadece o mu!

Kaldır kafanı irili ufaklı gökdelenlere taştan ne develer çıkarıyor uygarlığın, gör. Her gün hangi arazinin altını üstüne getiriyorsun, hangi gdo’lu ürünü millete kakalıyorsun bi bak. Allah’ın nimetlerini kullanarak taştan bir uygarlık çıkardın da o uygarlık doğal mı?

Değil, dimi!

O uygarlık gün be gün senin sonun oluyor dimi?

Soğuk, doğal olmayan, yağma ve talan üzerine kurulmuş, paylaşımsız, biriktirdikçe biriktirilen bir zenginlik. Kardeşini unutturan, açı ve çıplağı görmezden geldiren, baş döndürücü bir kazanma hırsı…

ye, ye, ye,
oyeeeeee!

çıstıklı, fıstıklı, bol fındıklı,

bol reklamlı, “şok şok şok” lu, “hemen şimdi”li,” az sonra” lı bir uygarlık, içine tükürdüğümün uygarlığınız. Hiçbir şeyi ne “hemen” ne “az sonra” olmayasıcası uygarlık.

Abicim basit oku şu Kur’anı kurbanın olayım. Ekmeğini taştan çıkaran adamın okuduğu gibi oku. Allah hani bir misal verecektiiiiiiii (Bakara Suresi 26)

hani vereceği örneğe takılmayacaktıkkk (Yusuf 111)

üzerinde kavga etmeyippp (Al’i İmran 103)

“Allah, bu örneği vermekle bir hakikate değinmek istiyor” deyip sivrisineği değil hakikati yani Allah’ın bol bol ve hepimize yetecek kadar yarattığı nimetleri, çalmayacak, yağmalamayacak, talan etmeyecek, biriktirmeyecek, yer altı ve yer üstü kaynaklarını sömürmeyecektik ya. Hani İsrailoğulları, balıkların üreme dönemlerinde balık avlama yasağını maymun iştahlılık yaparak deldiklerinde ekolojik dengeyi bozduklarında “aşağılık maymunlar” olmuştu ya. Hep aynı trajedi. Deve, bizim katlettiğimiz doğanın ta kendisi. Allah’ın kusursuz işleyen Sünnetullah’ı. Arap algısıyla, adeta dişi deveyi katlatmekle eş değer tutarak anlatıyor ki adamlar anlasın yaptıkları enayiliği. Ezoterik, gizemli ya da hadi alın üzerinde bol bol tartışın diye ortaya attığı bir kavram değil “dişi deve” Ya bizim, bu Kur’an’a ettiğimiz nedir yaa?

Tepkinizi İfade Edin
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry

* Kaynak belirtmek suretiyle alıntı yapılabilir.
* Yazarın düşüncesi, sitenin genel düşüncesinden farklı olabilir (Düşünce farklılığı zenginliğimizdir).
* Yazının tüm sorumluluğu yazarın şahsına aittir.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu