YAZILAR

Teosantrik dil, Din dili

Teosantrik dil, her zaman ve zeminde evvela Allah’ın hesaba katılması gerektiğini tembihleyen bir dildir”.

Teosantrik dil merkezde OTORİTER Hitabın sahibinin olduğu dildir, Yani Allah merkezli dil. Buna Din dili de diyebiliriz.

Tam olarak şu demek; Allah’ın tek mutlak oluşu ve Allah’ın tüm düzen ve kanun koyuculuğunda “keyfi” oluşu, sorgulanamaz, önerilerde bulunulamaz, mahiyeti, niteliği ve niceliği kavranamaz ve bütününe bakılamaması nedeniyle insanın acizliğinin ve çaresizliğinin nirvanası.

Burada ki Keyfilik, yegane otorite, zirve anlamındadır, başka bir anlam akla gelmesin. Canımın istediğini yaparım fiili İnsana ait bir başıboşluk, serkeşlik, vurdumduymazlık ve ahlak yoksunluğudur. Allah her bir işinde bir hikmet sahibi olan ve asla yaptığını başı boş yapmayan yani her yaptığı ya da yaptırdığı fiilinde tutarlı bir ahlakilik olandır.

Allah’ın aşkın oluşu insanın kavrayabileceği bir mesele değildir.

Kur’an da “siz atmadınız biz attık” gibi ayetlerde vurgulanan; insanoğlunun iradesi askıya alınmamış bilakis özgür iradesi ile YALNIZCA Allah’a teslim olanların mutlak surette “Zafer” kazanacağı vurgusu vardır. Çünkü iş ve oluşun kurallarına uygun hareket edilmesi, Allah’ın böylesine mükafatına insanın mazhar olmasına yol açmıştır.

Sefer bizim o yüzden zafer daima Allah’ın dır.

Fetih suresi o yüzden Mekke’ye onca acılardan sonra giren Müminlere “boynunuzu bükün, tevazu içinde şehre girin” çünkü mesele KİŞİSEL değildir.

Mesele Allah’ın meselesidir.

Yeryüzünde mazlumlara Allah senin benim elimle yardım eder.
O yüzden Kavga O’nun kavgası. Ya O’nun kavgasını onun kurallarına göre yürütürsün ya da Budha gibi gidip bir incir ağacının altına aydınlanmayı beklersin…

Allah Muhteşemdir !

O’nun mücadelesi de Muhteşemdir.

Onun davasında da muhteşem bir duruş, muhteşem tutarlı bir kararlılık ve mücadele göstermek şarttır. Allah daima yolları üzre olanları birleştirir.

Rabbim bizi yolları üzre birleştirsin.

Tepkinizi İfade Edin
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry

* Kaynak belirtmek suretiyle alıntı yapılabilir.
* Yazarın düşüncesi, sitenin genel düşüncesinden farklı olabilir (Düşünce farklılığı zenginliğimizdir).
* Yazının tüm sorumluluğu yazarın şahsına aittir.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu