ARAŞTIRMADENEMELERSAĞLIK

Renkli Beslenme

Renkli beslendiğinizde yaklaşık 25bin farklı madde alıyorsunuz. Beslenme destek dediğimiz şey budur. Renkli gördüğünüz her şeyde bu maddeler mevcuttur. Yeşil yapraklı sebzeler, meyveler, turuncu meyvelerde, havuçlarda karotenler olarak bulunurlar.

Kırmızı karoteinitler; karpuz, greyfurt, somon, karideste vardır ama deniz ürünlerinde ağır metal çok olduğu için tercih etmiyoruz. Sarı karoteinitler; avokado, maydanoz, turunçgillerde vardır. Antioksidanların bio yararları; vücudumuzu oksidasyona ve kansere karşı korur. 

Peki bunların biyo yararlarını nasıl artırabiliriz? 

En iyi yöntem buharlama yöntemidir  yani buharda pişirmektir. Yeşiller 5 ila 7, kırmızı ve turuncu olanları ortalama 10, karnabahar gibi olanları 15 dk buharda tutumalıyız. Sebzeleri buharda tutunca antioksidan özellikleri ve bio yararları çok artar. Kemik suları ve bol renkli sebzelerle çorbalar yaparak hem antioksidan hem de anti kanser bir şifa yemeği oluşturursunuz. 

Hasta olduğunuzda yemeklerinizi et – kemik suyu veya organik tavuk suyu ile yaptığınızda kolejen ve yağ asit oranı yüksek olduğu için iyileşmeyi hızlandırıyorsunuz ve fito kimyasallar alıyorsunuz. Yani kişiye hayatlılık veren enerjileri alıyor ciddi bir detoks çorbası elde ediyorsunuz. En iyi beslenme desteği, beslenme takviyeleri bu şekilde et – kemik suyu ve rengarenk sebzelerle buharda pişirdiğiniz yemeklerdir.

Medine ORUÇ

Tepkinizi İfade Edin
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry

* Kaynak belirtmek suretiyle alıntı yapılabilir.
* Yazarın düşüncesi, sitenin genel düşüncesinden farklı olabilir (Düşünce farklılığı zenginliğimizdir).
* Yazının tüm sorumluluğu yazarın şahsına aittir.

Medine Oruç

Doğal Terapiler Uzmanı Homoralpatoloji uzmanı Doğal beslenme uzmanı Kayroterapist Fititerapist Hirodüterapist Cupingterapist Araştırmacı - Eğitimci Danışman
4 4 Oy
Gönderiyi Puanla
Abone ol
Bildir
guest
0 Yorum
Satır İçi Geri Bildirimler
Tüm yorumları gör

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
0
Düşüncelerinizi bildirmek ister misiniz, lütfen yorum yapınx