DENEMELER

Mola

Uzun zaman oldu, en son martta yazmışım, hastalıklar, hastane günleri, ardından gelen koşturmacalı günler, danışanlar, eğitimler, derken anlamadan geçmiş bu aylar…


Stresli, bazen mutlu, bazen kaygılı, hüzünlü, çokça koşturmalı. Kısaca hayat işte. Bazen öyle kaptırıyor, bazı şeyler öyle üst üstte geliyor ki, nasıl geçmiş bunca zaman anlamıyorsunuz. Sizi bilmem ama ben sizler ile olmayı özledim. İnşaallah yine düzenli olarak yazma gayretinde olacağım. Şu an tatildeyiz; çok yoğun, stresli aylardan sonra ilaç gibi geldi. Bazen uzaklaşmak mola vermek gerekir, daha güçlü, sağlıklı bir şekilde başlayabilmek için. Şimdi bir haftalık o moladayız.

Kafanız biraz sakinleşmeye başlayınca daha bir farkındalık ve gözlem ile bakıyorsunuz hayata. Kaldığımız yer çok güzel, deniz biraz soğumuş tabii ama bu hali ile bile o suyun diriltici dinginliğini hissetmek harika bir şey. Bol bol tarihi yerleri geziyoruz, oraya has lezzetleri tadıyor, ailecek kaliteli saatler geçirmeye çalışıyoruz.

Bugün kahvaltı sonrası kahvaltı ettiğimiz restaurantın yanındaki kayalıklardan inip; doğal havuz olmuş, kayalıkların arasında vakit geçirdik kızım ile. Kayaların üstü yer yer kalın bir tuz tabakası ile kaplanmış su, burada görülmesi doğal bir berraklık içinde ama doğal olmayan şeylerde var o doğal kaya havuzunun içinde; pet bardaklar, şişeler, sünger parçaları, yağ bidonu vb. baktıkça o görüntü rahatsız etti… Bir ikisini alayım derken, denizde yüzen poşeti fark ettim, yüzen poşeti alıp biraz zahmetli de olsa o çöpleri denizden topladım ve götürüp çöp kovasına attım. Burada yazarken kolay yazılıyor ama inanın kayaların arasında, birde benim gibi dizlerinden rahatsız biri için pek de kolay olmadı fakat sonrasında gelen iç huzuru her şeye değer dedirtti…

Küçük bir hareketti belki ama oradaki canlılar için büyük… Yine, yeniden fark ettim ki, küçük de olsa salih bir amel, ruh dünyanızda kocaman bir huzur bırakıyor.

Tatil, daha doğrusu tebdil mi desek, gözlemler için çok iyi fırsat. Esnaf; bakıyorsunuz, eyvallahsız… Fiyatlar sanki pandemi sürecinde kazanamadıklarını kazanmak İçin şişirilmiş, yemek yemek 4 kişilik bir aile için tuzlu, hele de balık istiyorsa canınız, o tuz biraz daha artıyor 😅. Aileler tatile geldik, burada bari rahat olalım düşüncesi ile hareket etmeye çalışıyor ama eve dönüşte o rahatlık, strese dönmüyordur umarım.

Tatil yerlerinde pandemi unutulmuş gibi, maske takan çok az, sanki pandemi denilen şey uğramamış buralara. Kısa bir sürede olsa pandemiyi en az şekilde hissetmek çok iyi geldi, ne yalan söyleyeyim.

Tatil bitti; hayata , günlük koşturmacalara verdiğimiz küçücük mola, yerini yine aynı şekilde telaşesine bıraktı.
O zaman tekrar Bismillah, yolumuz, sonumuz, istikametimiz hayr olsun…

Yeşim Gemici

Tepkinizi İfade Edin
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry

* Kaynak belirtmek suretiyle alıntı yapılabilir.
* Yazarın düşüncesi, sitenin genel düşüncesinden farklı olabilir (Düşünce farklılığı zenginliğimizdir).
* Yazının tüm sorumluluğu yazarın şahsına aittir.

Yeşim Mızrak Gemici

1971, Şubat, Bursa doğumlu Yeşim Mızrak Gemici; evli ve 2 çocuk annesi, ilişki ve evlilik danışmanı ve profesyonel yaşam koçudur. Ayrıca 2000 yılından beri Kur'an Talebesidir. Okumayı, seyahat etmeyi, psikoloji ile ilgili araştırmaları sever. İnsan ayetini okumaya meraklı, dünya da yolcudur...
5 1 Oy
Gönderiyi Puanla
Abone ol
Bildir
guest
0 Yorum
Satır İçi Geri Bildirimler
Tüm yorumları gör

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
0
Düşüncelerinizi bildirmek ister misiniz, lütfen yorum yapınx