DENEMELER

Mutlu Yıllar

Her şey o kartları görmem ile canlandı. Tüm anılar kartların rengarenk simli görüntüsü ile hücum etti zihnime. Her bayram, yeni yılda 30-40 tane alır akrabalara arkadaşlara bayramlarını, yeni yıllarını kutlamak için atardım. Tabii bana da gelirdi o kartlardan, biriktirirdim onları. Hele yeni yıl kartları o karlar içindeki simli simli, yeni yıl mesajları nasıl güzel görünürdü gözüme. Kar çok sevdiğim için midir, bilmiyorum ama hâlâ kar manzaraları, kardan adam resimlerini çok severim.

Yeni yıl…
Düşünüyorum da çocukluğumda bayramlar kadar yer etmiş zihnimde. Belki bu lafıma tepki verecek kardeşlerim olacaktır fakat benim çocukluğumda yeni yıl farklı güzellikte kutlanırdı…

Yeni yıla, sevdiklerimiz ile birlikte girmek istenirdi, dayımlar, amcamlar, teyzemler yada diğer aile büyükleri bir araya gelir, özenle kurulmuş, o döneme göre özel, şimdinin şatafatlı sofraları gibi değil elbet, sofrada yemekler yenir, sohbetler edilir, yemek arkasından çay, çerez, meyve, kestane ne var ise çıkartılır sohbete devam edilirdi.

Tombala oynardık, portakal yada mandalina kabukları ile kapatırdık kartlarımızı. Kar yağıyor ise çocuklar için eğlence sokakta devam eder, büyükler tv karşısında TRT‘nin hazırladığı yılbaşı programlarını izlerdi.

Saat 00.00 olduğunda yeni yılı sağlıkla hep birlikte, geçirilme dileklerinde bulunulur, bir yılı daha sağlıkla geçirmiş olmanın mutluluğu yaşanırdı.

O dönemler de kimse kimseye niye yılbaşında bir araya gelip oturuyorsunuz diye sormazdı, soruluyordu ise de ben duymamışım demek ki hafızamda yer etmemiş.

Şimdiler de her yılbaşı öncesi bir atışma ile başlıyor. Yok hıristiyanlara benziyorsunuz, yok Müslüman yılbaşı kutlamaz. Hıristiyanlar 25 Aralık’ta christmas kutlarlar, dini alt yapıdan çok geleneksel bir gündür onlar için aslında, bizim kutladığımız ise bir yılın bitip yeni yılın başlamasıdır. Kendi adıma o günü bahane edip meşru daire içerisinde bir araya gelmek, yemek yeyip sohbet etmekte bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum. Yılbaşına yapılan itirazların keşke bir kısmı, hak yiyen, zalim insanlara yapılsaydı diye düşünüyorum .

Yerine alternatif yada neden yapılmaması gerektiğine dair makul neden geliştirmediğiniz her durum daha ilgi çekecektir, ki çekiyor da. Bu gece de her yaptığımız mübah, oh vur patlasın, çal oynasın anlayışına da karşıyım.

Bu gece Mekke’nin Fethi diye aslında 11. Ocak‘da olan Fetihi, yılbaşına alternatif olsun diye öne çekip suyu bulandıranlara da. Yukarda da belirttim meşru dairede yaşanan hiç bir şeyde sıkıntı olduğunu düşünmüyorum.

Yeni yılı kutlayanlar için de, kutlamayanlar içinde hayat kaldığı yerden devam edecek. Değişen bir şey olmadığını sabah uyanınca daha net görecekler.

Lafı uzatmadan, yeni yıl sevdikleriniz ile sağlıkla mutluluk ve huzur ile geçsin.

2021 bana şunu getirsin, bunu getirsin diyorsanız da, size isteklerinizi getiren yıllar değil, eylemlerinizdir… Değişim istiyorsanız, harekete geçmelisiniz. Bunu da son söz olarak buraya bırakayım…

Yeşim Mızrak Gemici
İlişki ve Evlilik Danışmanı

Tepkinizi İfade Edin
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry

* Kaynak belirtmek suretiyle alıntı yapılabilir.
* Yazarın düşüncesi, sitenin genel düşüncesinden farklı olabilir (Düşünce farklılığı zenginliğimizdir).
* Yazının tüm sorumluluğu yazarın şahsına aittir.

Yeşim Mızrak Gemici

1971, Şubat, Bursa doğumlu Yeşim Mızrak Gemici; evli ve 2 çocuk annesi, ilişki ve evlilik danışmanı ve profesyonel yaşam koçudur. Ayrıca 2000 yılından beri Kur'an Talebesidir. Okumayı, seyahat etmeyi, psikoloji ile ilgili araştırmaları sever. İnsan ayetini okumaya meraklı, dünya da yolcudur...
2.8 4 Oy
Gönderiyi Puanla
Abone ol
Bildir
guest
2 Yorum
Satır İçi Geri Bildirimler
Tüm yorumları gör
vijdan erdoğan
vijdan erdoğan
3 yıl önce

Simli kartları hayal ederek okudum nasıl mutlu oldum anlatamam. Biz her değerli günü değer bilerek yaşadık çok şanslıyız . Teşekkürler Yeşim hanım anımsattıklarınız için tebessüm ettirdiniz 🥰

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
2
0
Düşüncelerinizi bildirmek ister misiniz, lütfen yorum yapınx