PODCASTYAZILAR

Faydalı Yağlar Neler?

Spotify’da dinlemek için buraya tıklayabilirsiniz…

Ağır toksik yükünden kurtulmak için detoks programlarımızı yaptıktan sonra bağırsak astarını düzeltecek yağlar tüketmeliyiz. Özellikle kemik suları kullanmak gerekir.

Kemik Yağı

Küçük hayvanların kemiklerini bir tencereye alıp, içine bir miktar boyun eti, incik de ekleyerek 3-4 saat su da bekletip kanının çıkması sağlanır. Sonra süzüp, üzerine içme suyu eklenip harlı ateşte kaynamaya bırakılır. Üzerine biriken köpükleri alındıktan sonra ateş mum ışığı gibi kısılıp yaklaşık 12 saat ve üzeri kaynatılır. İsteğe göre defne yaprağı, soğan, sarımsak, zencefil veya başka baharatlar kullanarak hazırlayabilirsiniz.

Bu kemik suyuna etleri ile beraber küçük porsiyonlar şeklinde saklayıp her gün düzenli kullanılır. Bağırsak florasında problem olanlar her yemekte hatta yemek aralarında dahi bu et-kemik sularını kullanmaları gerekir.

Tereyağı

Bütün hayvansal yağlar faydalıdır. Fakat genetik olarak getirdiğiniz kalp damar hastalıkları varsa, hayvansal yağları daha kontrollü kullanmak gerekir. Tereyağını saf yağ haline getirip kullanmak gerekir. 50 derecelik fırında tereyağı eritilir, üstte biriken köpük atılır. Alttaki ayranlı kısım (kazein) atılır. Aradaki sarı olan kısım kullanılır. Sade yağ yapılır.

Hindistan Cevizi Yağı

Safra asitlerine ihtiyaç duymadan metabolize olan bir yağdır. Doymuş yağ olduğu için organik Hindistan cevizi yağı olmalı. Demans ve Alzheimerde çokça kullanmalı fumarik asit içerir.

Diğer Faydalı Yağlar:

Yine kaz yağı da çok faydalıdır.

Çuha Çiçeği Yağı çok faydalı, susam yağı, aspir yağı faydası yüksek olan yağlardandır.

Zeytinyağı 36 çeşit fenol içerir. Bu gerçek bir şifa kaynağı demektir. İyi zeytinyağı küçük porsiyonlarda satılır. 5 LT’lik tenekeler hava ile temas ettikçe okside olurlar.

Omega 3 yağ asitleri de sağlıklı yağlar arasındadır. Görme fonksiyonlarında serebral kortekste etkili faydaları olan yağlardır. Otizm de tip-2 diyabette çok faydalıdır. İnflamasyonu engelleyicidir. Omega 3-6 dengesini kurmak için almak gerekir. Romatizma hastalarında, depresyon, hiperaktivite ve gebeler özellikle almalıdırlar. Omega 6 içeren gıdaları çok tükettiğimiz için, Omega 3 – Omega 6 dengesini bozduğumuzdan, vücutta inflamasyon oluşur. Vücut iltihabik yapıya dönüyor. Peki Omega 3-6 dengesi neden bozulur? Bu bozukluğa sebep en büyük etken dışarıda yemek yemektir. Yukarıda saydığımız fonksiyonel yağların tüketiminin olmaması yeşil yapraklı sebzelerin tüketilmemesi bu bozukluğa sebeptir.

Öneriler

Hindistan cevizi yağı orta zincirli doymuş bir yağdır. Hindistan cevizi yağı ile sabahları puling (yağ çekme) yapmak 15 dk. Bu şekilde ağızda tutulursa, ağır florasında ve bağırsak mikrobiyotasını çekme özelliğinden dolayı tüm kötü bakterileri çeker. 15 dk. Puling yaptıktan sonra bu yağ kesinlikle yutulmayıp tükürülür.

Eksra virgin soğuk sıkım zeytin yağı tam anlamıyla bir şifa kaynağıdır. Aç karnına 2 kaşık tüketmek, sağlık kalitesini artırır.

Soğuk sıkım çörek otu yağı inflamasyonu önlemek, kalp damar riski olanlarda, kanser riski olanlarda oldukça etkilidir.

Medine ORUÇ

Tepkinizi İfade Edin
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry

* Kaynak belirtmek suretiyle alıntı yapılabilir.
* Yazarın düşüncesi, sitenin genel düşüncesinden farklı olabilir (Düşünce farklılığı zenginliğimizdir).
* Yazının tüm sorumluluğu yazarın şahsına aittir.

Medine Oruç

Doğal Terapiler Uzmanı Homoralpatoloji uzmanı Doğal beslenme uzmanı Kayroterapist Fititerapist Hirodüterapist Cupingterapist Araştırmacı - Eğitimci Danışman
4.2 10 Oy
Gönderiyi Puanla
Abone ol
Bildir
guest
1 Yorum
Satır İçi Geri Bildirimler
Tüm yorumları gör
beyza nur canseven
beyza nur canseven
3 yıl önce

Emeğinize sağlık hocam 👏

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
1
0
Düşüncelerinizi bildirmek ister misiniz, lütfen yorum yapınx