Bir çok beslenme şekli vardır.
İnanca göre beslenme,
hastalıklara göre beslenme,
ketojenik beslenme,
ayurvedik beslenme,
Yin yang beslenme,
mizaca göre beslenme
ve bu beslenme şekillerinin listesi uzar gider.
Fakat, ne tür beslenirsek beslenelim doğru beslenme için mutlaka uymamız gereken bazı kurallar vardır.
Kendimiz için uygun bir beslenme programı yapmadan önce toksik yükten kurtulmak için doğru bir detoks programla işe başlamak gerekir.
Doğru bir beslenmeye ulaşmak için pestisit yani tarım zehirlerinden uzak yetiştirilmiş ürünler kullanmalı.
Genetik ve epigenetik faktörleri göz önünde bulundurmalı.
Doğru beslenmeden söz etmek için belirli şeylerden söz etmek lazım. İyi ve doğru tarım uygulamaları ve bunun satışını yapan yerlerden alış-veriş yapmak. Doğru gıda, vücuda toksik girişini engeller. Tüm hastalıkların temelinde bu toksik maddeler vardır. Temiz su kullanmalı, içtiği suyun arıtması sorgulanmalı, kullandığı eşyalarda kimyasal sorgulama yapılmalı, yeni boyanmış bir ev, yeni alınan eşyalar, yeni alınmış kıyafetler, yıkanmamış yeni bir kıyafet tekstil ve eşyalar ağır toksik kimyasallar barındırırlar ve bu beden için ağır bir yüktür. GDO’lu ürünler rafine edilmiş ürünler ciddi bir toksik yük oluşturur. Rafinerizasyon gıdanın kimyasını tamamen değiştirir. Rafine ürününü vücut sindiremiyor. Pastörizasyon vücut için gerekli olan probiyotikleri yokeder. Et ürünlerinin doğru kaynaktan geliyor olmasından emin olmak, hayvanın daha yayılımlı olması, sırtının güneş görmüş olması, kapalı alanda olmaması gibi…
Bugünlerde bir çok insanda gluten hassasiyeti olmasının en önemli nedenlerinden birisi, balıkların ve diğer hayvanların tahılla beslenmesidir. Organik ve iyi tarım uygulamaları bu yüzden önemlidir. Az olsun ama öz olsun yediğimiz şeyler.
Vücudun toksik yükünü azaltmak için, kaplıcalar, nehirler ve deniz harika olur. En büyük organımız cildimizdir. Bu şekilde cildimizden de toksik yükümüzü azaltabiliriz.
Ağır metal bulaşları, pillerden kişisel bakım ürünlerinden, saç boyalarından, kolayca alınır. Artık aşı da bu anlamda tartışılıyor… Ağır metal yük anlamında koruyucusu ve katkısı çok olan gıdaları da tüketmemeli.
Eğer bu kurallara uyulmuyorsa, doğru beslenmekten söz etmek çok mümkün değildir.
Medine ORUÇ
* Kaynak belirtmek suretiyle alıntı yapılabilir.
* Yazarın düşüncesi, sitenin genel düşüncesinden farklı olabilir (Düşünce farklılığı zenginliğimizdir).
* Yazının tüm sorumluluğu yazarın şahsına aittir.
Medine Hocam, çok bilgi verici bir yazı teşekkürler…İlminizden faydalanmak ne güzel…Sizleri Seviyoruz!…
Çok güzel ve faydalı bilgiler Allah razı olsun Medine hocam