Bir insan dünyaya gönderilirken, büyük bir servet ile gönderilir. Bu servet (bağışıklık sistemi) 130-150 sene yetebilecek bir servet iken, kimi israf eder çabuk harcar, kimi dikkat ile yavaş harcar.
Vücudumuzun, terazinin iki kefesi gibi bir dengesi var. Kefenin bir tarafında Helmint, bir tarafında Simbiyot var. Bazen Simbiyotlar çoğalır, bazen Helmintler çoğalır.
Simbiyotlar, bizim yaşamımız için gerekli olan bakterilerdir. Savunma sistemimizin silahları gibidirler. Simbiyotlar, Helmintlerden beslenirler. Helmintler, simbiyotların yemeğidirler. Simbiyotlar azalır, Helmintler çoğalırsa bağışıklık sistemi zayıflar. Helmint çoğalması yetişkinlerde bazı semptomlar gösterse de çocuklarda daha ağır semptomlar gösterir. Helmint çoğalmış çocuklarda ten rengi koyulaşır, deri incelir, dudak kenarları daha koyu renk alır (bu çocukların parazitleri temizlendikten sonra renkleri bembeyaz olur), yine bu çocuklarda her iki dudak burun üçgeninin rengi koyulaşır. Çocuğun, yanağından bir makas alındığında ele ince bir deri tabakası gelir. Çocuk uyurken ağzı açık uyur. Ağzı kenara kaymış gibidir. (Normalde çocuklar uyurken çok sevimlidirler, uyurken perişan vaziyette bir görüntüleri vardır.)
Bu çocuklarda tekrarlanan öksürük, nezle, bademcik şişmesi, ağızdan salya akması, gece korkması, diş gıcırdatması, davranış bozukluğu, dikkat dağınıklığı, bazen aşırı zayıflık, bazen aşırı kilo yaparlar. Kan değerlerinde bozukluk vardır. Helmintli çocuklar, hastalandıklarında hastalığı çok ağır geçirirler. Helmintsiz çocuklar, üşütüp hastalandıklarında veya bir virüs aldıklarında hafif uyuklama tarzında iki günde atlatırlar.
Helmintlerden kurtulmak için doğru anti-parazitler, detoks programlar yapılmalı. Mizaca uygun doğal ve doğru beslenmelidirler. Yine bunun için fitoterapist hekimlerin tavsiye edeceği dozlarda zerdeçal, kekik, papatya, zencefil, yeşil çay, portakal kabuğu, sarımsak gibi etkili bitkilerin doğru kullanımı ile helmintlerden kurtulabilirler.
Medine ORUÇ
* Kaynak belirtmek suretiyle alıntı yapılabilir.
* Yazarın düşüncesi, sitenin genel düşüncesinden farklı olabilir (Düşünce farklılığı zenginliğimizdir).
* Yazının tüm sorumluluğu yazarın şahsına aittir.
İlk defa duydum ve inanılmaz şaşırdım 😱
Allah sizden razı olsun