Profil fotoğrafı

Bülent Şahin ErdeğerÇevrim Dışı

    Muhammed Gerçekten Peygamber Olabilir mi?

    Spotify’da dinlemek için buraya tıklayabilirsiniz… Türkiye’nin İnovatif Yerli ve Milli Temizlik Ürünleri Satış Ekibine Dahil Ol… Bir kişi düşünün, daha önce hiç medyum olmak için hazırlanmamış, cinlerle ilişkiye girmeye çalışmamış, kendi işinde gücünde bir tüccar. Çevresinde bu kişinin böyle bir iddiası olduğunu söyleyen hiç kimse yok. Ayrıca, başarılı bir tüccar olmasının yanı sıra, ailesi tarafından Kureyş …

    Daha Fazla Oku

    Irak ve Lübnan’da Neler Oluyor?

    Ortadoğu’daki son sıcak gelişmeleri özellikle de Irak ve Lübnan’daki halk ayaklanmalarını, IŞİD lideri Bağdadi’nin öldürülmesinin değerlendirildiği yazarımız Bülent Şahin Erdeğer ile yapılan Adem Özköse röportajını sizler için yazıya döktük. Irak’ta ve Lübnan’da tam olarak ne oluyor? Bu yaşananlar ikinci bir Arap Baharı mı yoksa başka bir şey mi? Önce Arap Baharı’nın kısa bir tanımını yapmamız …

    Daha Fazla Oku

    ‘Hadisler’ Rivayetçi resmi ideolojiden özgürleşirken…

    Sünnet, Hadis ve Rivayet kavramlarının Emeviler döneminden itibaren ideolojik bir operasyon sonucu kasten yanlışlıkla birbirlerinin yerine kullanıldığı aşikârdır. Böylece zayıf, zannî subjektif olanın (rivayetin); sağlam ve kesin olanın (Mütevatir Sünnet) abâsının altına sokularak meşrulaştırıldığı, haksız bir itibar kazandırıldığı ifade edilebilir. 1- Kur’ân kendisinden başka hiçbir Hadîsin/sözün/söylemin iman edilecek, nass değeri olabilecek bir söz/söylem olamayacağını muhkem biçimde …

    Daha Fazla Oku

    Kur’an Merkezli Islah ve Mealci Arasındaki Fark

    Kur’ân merkezli Islah çağrısı ile Sadece Kur’âncı Mealcilik söylemi Elmas ile Cam gibidir. Birbirine benzer gibi dursalar da nitelik ve hedef farkı farkı vardır. İlki toplumsal Islahı hedefler Diğerinin öyle bir derdi yoktur o yüzden ilk mutedil bir tebliğ dili kullanır diğeri sorumsuzca saldırır… İlki Tüm Resulleri ve son elçiyi Canından çok sever O’na atılan …

    Daha Fazla Oku

    Deprem İlâhî bir ikâzdır.

    Kur’ân’daki kıssaların ikazları gibi. Kıssaların ana teması “İnsanlığın gündelik arzuların esiri olarak nihâi sonu unutmasıdır” Öyle ki bu unutuş ve dünyaya dalmak insanları zalimleştirir, insânilikten uzaklaştırır. Ölümün nereden geleceğini ve ani olacağını da unutturur. Herhangi bir yerden/Felaket-Kaza vs./ gelen her ölüm geride kalanlara hatırlatır herkesin aynı tecrübeyi bir gün yaşayacağını… Bu unutup dalanlar için bir …

    Daha Fazla Oku
    Please wait...
    Başa dön tuşu