DENEMELER

Birkaç Fotograf Karesi ile Müslümanları Aşağılayan Müslümanlar(!)

Dört tane fotoğraf karesi ile lüks içinde olan başörtülülerin resmini paylaştıktan sonra ‘bozulduk’, ‘şu olduk’, ‘bu olduk’, bilmem ne diyenler…

Derneklerde, cemaatlerde, camialarda yüzlerce belki binlerce başörtülü, tesettürlü ablalarımızın Allah için yaptığı çalışmaları niçin görmezler?

Yani neden illa birkaç olumsuz örnek üzerinden bol keseden sallayıp, entel-dantel sosyolojik(!) yorum yaparlar… Yani nedir maksadınız?!

Evet, müslümanların problemleri var. Ancak haksızlık ve insafsızlığın bir sınırı olmasın mı? Bir tespit yaparken, etraflıca düşünmek gerekmez mi?

Hiçbir toplumda %0 hata ve %100 mükemmel insan yoktur. Müslüman toplumlarda da öyle. Şayet iyi niyetli iseniz olumlu örneklere odaklanın ve onları paylaşın ki pozitif değişim süreci olsun.

Rahatsız olmamak elde değil, birkaç fotoğraf karesi ile büyük büyük, afralı-tafralı, genellemeci sosyolojik(!) yorumlara… Ve tabi ıslah edici olmayan yorumlar…

Bu tip yorum yapanların ufuklarını açmak için Kur’an’daki bir kıssa üzerinden beyin fırtınası yapabiliriz:

Daima Talut’un ordusunda ırmaktan su içenleri konu etmek, sürekli o gruptan bahsetmek iç dünyamızda kaybetme psikolojisi oluşturur. Dikkat ederseniz vahiy, az sayıda kalanlardan bahseder ve yaptıkları duadan ve sonrasında da zafer elde ettiklerinden…

Irmaktan su içmeyen veya çok az içip azimle ilerleyen ve zafer elde edenler vardı. Aslında şöyle demek lazım, herkes ilgi alanına yönelir. Zafere odaklanan, su içmeyip ırmağı geçenlerden bahseder. Geride kalan ise ırmaktan su içip kalanlardan bahseder. Kısacası yapılan tespitler, aslında kişinin iç dünyasını da ele verir.

Günümüzde ise sürekli Müslümanlar’dan şikayet edip çürüklerden bahsedenler acaba kendileri ideal Müslümanlık vizyonunu temsil edebilmekte midir? Bu soru, yüreğimizde daima yankılansın lütfen.

Siz siz olun, ırmaktan su içmeden (veya çok az içerek) geçip zaferi elden edenlere odaklanın! Toplumu ıslah etmek istiyorsunuz olumlu örnekleri sürekli paylaşın, olumsuz örnekleri de sadece gerektiğinde ve lokal durumlarda… Unutmayın, “Bir şeyin şüyu-u vuku’undan beterdir.” (kötü) Bir şeyin yayılması, gerçekleşmesinden beterdir.

Boşverin sudan içip geride kalanları. Herkes kendi sınavında değil mi? Siz kendi sınavınıza odaklanın!

Yüce Rabbimizin indireceği her hayra muhtacız. Şerri zorlaştırmasını ve hayrı kolaylaştırmasını diliyoruz.

Mustafa TOSUN
tosun.mustafa16@gmail.com
www.mustafatsn.blogspot.com

Tepkinizi İfade Edin
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry

* Kaynak belirtmek suretiyle alıntı yapılabilir.
* Yazarın düşüncesi, sitenin genel düşüncesinden farklı olabilir (Düşünce farklılığı zenginliğimizdir).
* Yazının tüm sorumluluğu yazarın şahsına aittir.

Mustafa Tosun

Mustafa Tosun 1987, Adıyaman doğumlu. Fırat Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Bilgisayar Öğretmenliği Bölümü mezunu. Şanlıurfa'da öğretmen olarak görev yapıyor. Evli ve iki çocuk babası. İslami okumaları lise yıllarında başladı. Fizilal-i Kur'an Tefsirini ilk lise yıllarında okuyan yazar, Üniversite yıllarında ise okumalarına/yazmalarına aralıksız olarak devam etti ve Özgün İrade, Söz ve Adalet, Bilge Adamlar, Kur'ani Hayat, Haksöz Dergilerini takip etti. Hoca ayrımı yapmadan İslami okumalarına devam etmektedir. Kur'an Merkezli Sünnet paradigmasını, İslam Kardeşliğini ve Ümmet Bilincini önemseyen yazarımız, Mezhepçiliğe ve ırkçılığa da karşı duruşu ile mücadelesine devam etmektedir.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu