SİNEMA

Katledilen Filistinli Muhammed’in hikayesini anlatan dizi: “Our Boys”

Doğu ve Batı Kudüs arasındaki bir trajedinin iki tarafını anlatan, Gazze’deki savaşın patlak vermesine yol açan gerçek olaylara dayanan Our Boys dizisi 13 Ağustos’ta yayınlanmaya başlandı.

Amerikan televizyon kanalı HBO ile İsrailli Kanal 12 televizyonunun sahibi Keshet firmasının ortak yapımı mini dizi 10 bölümden oluşuyor.

OUR BOYS DİZİSİNİN KONUSU

12 Haziran 2014’te Batı Şeria’daki bir İsrail yerleşim yerinden eve otostop yapan üç İsrailli Yahudi genç Hamas militanlarınca kaçırılır. Arama operasyonu sırasında yüzlerce Filistinli tutuklanır. 30 Haziran’da gençler öldürülmüş halde bulunur. Bu olay İsrail’de şok, sarsıntı ve öfkeye neden olur. Cenaze töreninden bir gün sonra, 2 Temmuz’da 16 yaşındaki Filistinli Muhammed Ebu Kadir kaçırılır.  Çocuğun yanmış vücudu, saatler sonra şehrin kenar mahallerindeki bir ormanda bulunur. 8 Temmuz’da Arap mahallerinde çıkan isyanlar, Gazze Şeridi’nden gelen roketler sonrası İsrail ile Hamas savaşa girer. Ağustos sonuna kadar süren savaşta binlerce sivil hayatını kaybeder.

Our Boys, Muhammed Ebu Kadir’in cinayetinin soruşturulmasını takip edip, bu olaylarla hayatları sonsuza dek değişen Yahudi ve Arapların hikayesini anlatacak. İsrail iç istihbarat servisi Şin Bet’in iç terör biriminden bir ajan cinayeti araştırırken, katledilen gencin ebeveynleri adalet ve teselli yolunda uzun ve kederli yolculuklarına başlarlar.

Dizinin yapımcılarından Hagai Levi verdiği bir röportajda, 10 bölümlük dizide neden Ebu Hudayr’ın hikayesine odaklanıldığı sorusuna yanıt verirken “Bu politik bir dizi ve olayları sadece sanatsal açıdan incelemekle kalmıyor; Ebu Hudayr ailesinin tasviri yalnızca yas tutan bir ailenin tasviri değil, aynı zamanda kedere gömülen ve istemeden politik bir figüre dönüşen özel bir kişinin daha kapsamlı bir hikayesidir, bir semboldür” diye konuştu.

Gencin annesi: Oğlumu televizyondan çıkarıp alabilmeyi isterdim

Oğlu Muhammed’i 5 yıl önce kaybeden Süha Ebu Hudayr ise dizinin ilk iki bölümünün yayımlanması sonrası Reuters’a verdiği röportajda, “Ekranın içine uzanıp oğlumu oradan çıkarabilmeyi çok isterdim” dedi.

Konuşurken sesi titreyen anne, “Bu programı izlerken Muhammed kaçırıldığında yaşadığım acı dolu günlere döndüm” diye ekledi.

HBO DİZİSİ İSRAİL’İ AYAĞA KALDIRDI

Filistinli gencin ölümüne dair yapımın Kanal 12’de yayımlanmasına İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun tepkisiyse sert oldu.

Programın yapımcılarından Keshet International firması ve bu şirkete ait Kanal 12 televizyonunu boykot etmeye çağıran Netanyahu, bu girişimin “antisemitik” ve “İsrail’e karşı iftira” olduğunu savundu.

* Kaynak belirtmek suretiyle alıntı yapılabilir.
* Yazarın düşüncesi, sitenin genel düşüncesinden farklı olabilir (Düşünce farklılığı zenginliğimizdir).
* Yazının tüm sorumluluğu yazarın şahsına aittir.

Sinan Yiğit

Kimseye hayran değilim. Kimseden nefret etmiyorum.Sıkça soru soruyorum. En çok verdiğim cevap : ''Bilmiyorum!''

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu