SİNEMAYAZILAR

Super 30 Anand Kumar (Tavsiye Film)

Anand Kumar matematiğe olan yeteneğini pekiştirmek için Cambridge Üniversitesin’e başvurur. Başvurusunun kabul edilmesine rağmen maddi imkansızlıklardan dolayı gidemeyen Anand Kumar sistemi değiştirmek için fakir öğrencilere ders vermeye karar verir. Bu film Anand Kumar’ın gerçek hayat hikâyesidir.

Biyografi türünde bir yapım olan Super 30 filmi gerçekten de Hindistan sinemasının suskunluğunu bozan ve dünya düzeyinde mükemmel bir film ile sahneye çıkmasını sağladı. Super 30 filmi eski bir matematikçi olan ve aynı zamanda Super 30 programının yöneticisi olan Anand Kumar’ın hikayesini konu alıyor. Anand Kumar’ın sadece bu programda geçen zamanlarını değil aynı zamanda tüm hayatını anlatan ve günlük yaşam sorunlarını da bol bol göreceğimiz filmin oyuncu kadrosunda da birbirinden başarılı ve tanıdık isimler yer alıyor. İnsanlar tarafından da sevilen bir film olmayı başaran Super 30 filmi ilk gösterimini 2019 yılında yapıyor

Anand Kumar Kimdir ?
Anand Kumar

1 Ocak 1973’te doğmuş olan Anand Kumar, 2002’de Patna’da (Bihar) başladığı ve Hint Teknoloji Enstitüsü giriş sınavı olan IIT-JEE için yoksul öğrencilere koçluk yapan Süper 30 programı ile tanınan Hintli eğitimci ve matematikçidir. Ailesi onu özel okula gönderemediği için, matematiğe duyduğu derin ilgisini devlet okullarında sürdürmesi gerekti. Babasının ölümü ve maddi imkansızlıklar nedeniyle, yurtdışında görmek istediği matematik eğitimini alamadı. Gündüzleri matematik üzerinde çalışıp akşamları annesiyle beraber yemek sattı.
1992 yılında matematik üzerine dersler vermek için Ramanujan Matematik Okulu’nu kurdu. Üç yıl içinde 500 öğrencinin eğitim aldığı bir kuruluş oldu. Bir öğrencinin IIT-JEE’ye kayıt parası bulamadığından, yönlendirme için Kumar’a gelmesinin etkisiyle 2002 yılında Süper 30 programına başladı. Program dahilinde her mayıs ayında, yoksul öğrenciler arasında bir sınav yaparak en zeki 30 öğrenciyi seçti ve giriş sınavlarını kazanmaları için onlara bizzat eğitim verdi. Annesi öğrencilerin yemeklerini hazırlıyor, kardeşi ise idari işlere bakıyordu. Proje için Kumar’ın devletten veya özel sektörden herhangi bir desteği yoktu. 2018 yılına kadar, programdaki 480 öğrenciden 422’si giriş sınavını kazandı ve Discovery Channel Kumar’ın bu çalışmaları hakkında bir belgesel hazırladı. Birçok yayın organında, hakkında haberler yapıldı ve hem ulusal hem de uluslar arası alanda birçok ödüller aldı. Öğrencilerin başarıları artıp program duyulunca yerli ve yabancı birçok şirketten ve devletten destek teklifleri geldi ancak Kumar hepsini reddetti çünkü programı sadece kendi imkanlarıyla devam ettirmek istiyordu.
MIT ve Harvard’da Hint toplumunun yoksul kesimlerinden gelen öğrenciler için yaptığı programlar hakkında konuşmalar yaptı.
Kumar ve programı, bir kısmı Hint medya kaynaklarında yer alan birçok karalama kampanyasına da konu olmuştur.
2019 tarihli Super 30 adlı filmde, hayatı ve çalışması canlandırılmıştır.


Tepkinizi İfade Edin
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry

* Kaynak belirtmek suretiyle alıntı yapılabilir.
* Yazarın düşüncesi, sitenin genel düşüncesinden farklı olabilir (Düşünce farklılığı zenginliğimizdir).
* Yazının tüm sorumluluğu yazarın şahsına aittir.

Sinan Yiğit

Kimseye hayran değilim. Kimseden nefret etmiyorum.Sıkça soru soruyorum. En çok verdiğim cevap : ''Bilmiyorum!''

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu