DENEMELERYAZILAR

Hikayeler Yazabilmek

Hikayeler yazabilmek için hayatın imana, imanın hayata şahit etmesi şarttır. Kuru gürültülerle, sloganik cümlelerle, politik manevralarla, ezberci bir kafa ile, taklitçi bir duruş ile, kibir abidesi tavırlarla, ikiyüzlü yaklaşımlarla, bedevice tutumlarla, sahtece kahramanlıklarla, şovmenliklerle hikayeler yazılmaz.

Hikayelerin yazılabilmesi için aşkınlıklar, adanmışlıklar, arayışlar, aidiyetler gerekir. Tüm aşırılıklardan, aldanmışlıklardan ve acziyetlerden kurtuluşun yolu Allah’lı, anlamlı, amaçlı ve ahlaklı bir hayatı yaşamaktan geçer.

Bedava cennet yoktur. Cennete gitmek için toplu rezervasyon da söz konusu değildir. Boş beleşciler, bedavacılar ancak bu dünyalarını kurtarırlar.

Ama Allah için Resul için, Hak ve Hakikat için canını, malını, varını yoğunu feda edenler ise hem dünyasını hem de ukbasını kurtaracaktır.

Her adem bir alemdir. Her ademin aleme hoş bir sada bırakmak gibi bir mesuliyeti vardır. O mesuliyete sahip isimlerden birisi de kuşkusuz Kur’an şairi Mehmet Akif’tir.

Akif’le ilgili bir tespiti sizlerle paylaşmak istiyorum.

“Akif’i Akif yapan Kur’an’ın gölgesinde verdiği mücadeledir. Bedeni bu dünyadan gideli çok oldu; fakat bıraktığı canlı ve diri mücadele ruhu, bu topraklara ümit, azim, birlik ve beraberlik aşıladı. Kur’an’a adanmış bir ömür nasıl bereketli olur, tefrikayla, nasıl mücadele edilir. Bize öğretiyor.”

Doğrudan doğruya Kuran’dan aldığı ilhamla hayatını imanına, imanını da hayatına şahit tutan İstiklal Şairimiz ve Kur’an şairimiz Mehmet Akif’te hiç kuşkusuz kendi hikayesini yazan mü’min ve muvahhidlerden birisidir.

“Sen hiç kendi heva ve heveslerini tanrılaştıran(tutkunlarını ilahlaştıran) [birin]i düşündün mü?”. Furkan Sur, 25/43

Bütün bu saydığımız isimler tutkularının esiri olmadılar. Onlar ölümü öldüren erlerdir. Ölümsüzlüğü tadan neferlerdir. Öncelikleri vardır onların. Din gibi, vatan gibi, namus gibi, bayrak gibi, ezan gibi, Kur’an gibi, Allah ve Resulü gibi, Hak ve Hakikat gibi.

Selam olsun kutlu bir dava uğruna hikayeler yazabilenlere…

Hüseyin Emre AKTAŞ

* Kaynak belirtmek suretiyle alıntı yapılabilir.
* Yazarın düşüncesi, sitenin genel düşüncesinden farklı olabilir (Düşünce farklılığı zenginliğimizdir).
* Yazının tüm sorumluluğu yazarın şahsına aittir.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu