ANALİZARAŞTIRMADENEMELERHADİSKUR'ANYAZILAR

SAHİH-İ KUR’AN’DAN SEÇME HADİSLER…

SAHİH-İ KUR’AN’DAN SEÇME 10 HADİS TERCÜMESİ:

Allah Resulünün hadislerinin bizim için ne kadar önemli olduğunu elbetteki saymakla bitiremeyiz. Hadis kaynağı olarak değiştirilmeden korunduğuna/korunacağına Allah’ın teminat verdiği elimizdeki tek kaynak SAHİH-İ KUR’AN’dır. Bu kaynakta Muhammed Nebi (A.S)’nin en sahih, en şüphesiz, en sağlam hadisleri bulunmaktadır. Ve bu hadislere iman etmek farzdır. Kim ki Sahih-i Kur’an’daki hadislere iman etmezse kâfir olur ve ahiret de sıkıntı yaşar. 

Şimdi Sahih-i Kur’an’dan seçtiğimiz 10 Sahih Hadis-i Şerifi (Allah resulünün sözlerini) aşağıda sizlerin takdirine sunuyorum;

1. De ki: “Allah dilemedikçe ben kendime bir zarar verme ve bir fayda sağlama gücüne sahip değilim. Eğer ben gaybı biliyor olsaydım daha çok hayır elde etmek isterdim ve bana kötülük dokunmazdı. Ben inanan bir kavim için sadece bir uyarıcı ve bir müjdeciyim.” (Sahih-i Kur’an, Araf Sûresi, 188)

2. “De ki: Sabahın Rabbine sığınırım, yarattığı şerlerin şerrinden, karanlık çöküp bastığı zaman gecenin şerrinden, düğümlere üfüren nefeslerin şerrinden ve hased edenin belli ettiği zaman şerrinden. (Sahih-i Kur’an Felak Sûresi)

3. De ki: Sığınırım insanların Rabbine, insanların (yegane) mâlikine, insanların mabûduna, o sinsi şeytanın şerrinden ki, o insanların kalplerine daima vesvese verir. (O şeytan) gerek cinden, gerek insandan olsun.” (Sahih-i Kur’an Nas Suresi)

4. De ki: “Benim salâtım, ibadetlerim, hayatım ve ölümüm alemlerin Rabbi olan ALLAH içindir. (Sahih-i Kur’an, Enam Suresi, 162)

5. De ki: İster “Allah” deyin, ister “Rahmân” deyin, nasıl çağırırsanız çağırın. En güzel isimler O’nundur. Namazında sesini pek yükseltme, çok da gizli okuma, orta yolu seç.” (Sahih-i Kur’an İsra Suresi, 110)

6. De ki: “Allah’ın yolu asıl doğru yoldur.” Sana gelen ilimden sonra, eğer onların arzu ve keyiflerine uyacak olursan, bilmiş ol ki, Allah’tan sana ne bir dost, ne bir yardımcı vardır.” (Sahih-i Kur’an, Bakara, 120)

7. De ki; “Ey Kitap ehli, bizimle sizin aranızda müşterek bir kelimeye gelin (ki o şudur) Allah’tan başkasına kulluk etmeyelim. Ona hiçbir şeyi ortak koşmayalım ve Allah’ı bırakıp da kimimiz, kimimizi Rabler edinmeyelim.”Eğer yinede yüz çevirirlerse deyin ki; “Şahid olun, biz gerçekten MÜSLÜMANLARIZ. (Sahih-i Kur’an, Ali İmran,64)

8. De ki: “O, Allah’tır, bir tektir.” Allah Samed’dir. (Her şey O’na muhtaçtır, o, hiçbir şeye muhtaç değildir.) Ondan çocuk olmamıştır (Kimsenin babası değildir). Kendisi de doğmamıştır (kimsenin çocuğu değildir). Hiçbir şey O’na denk ve benzer değildir. (Sahih-i Kur’an, İHLAS Suresi)

9. De ki: “Ey inkarcılar!” “Ben sizin taptıklarınıza tapmam.” “Benim taptığıma da sizler tapmazsınız.” “Ben de sizin taptığınıza tapacak değilim.” “Benim taptığıma da sizler tapmıyorsunuz.” “Sizin dininiz size, benim dinim banadır.” (Sahih-i Kur’an Kafirun Suresi)

10. “Ben peygamberler arasında benzeri gelip geçmemiş biri değilim, bana ve size ne yapılacağını da bilemem, ancak bana vahyedilene uyarım. Ben yalnızca açık bir uyarıcıyım.” (Sahih-i Kur’an, Ahkâf Suresi, 9. Ayet)

Gördüğünüz üzere 10 tane Muhammed Nebinin söylemiş olduğu sözünü naklettik.

Eğer ki, bi söz Hz. Nebi’ye isnad edilecekse en sağlam ve içerisinde şüphenin zerresinin dahi bulunamayacağı tek bir kitapta olmak zorundadır. 

Biz eminiz ki, Kur’an’da ‘de ki;’ diye başlayan bütün sözleri Muhammed Nebi’de bizzat söylemiştir ve buna iman ederiz.

Biz, asla Allah’ın Nebisinin sözlerine karşı değiliz, ama onun adına uydurulmuş Kur’an’ın verdiği mesaj ile çelişkili ve hatta zaman zaman zıt düşen, insanlara din diye dayatılan bir takım söz ve rivayetlere de karşıyız. Biz bu ilkeyi, Büyük İmam, Büyük Hanif, Ebu Hanife’den öğrendik.

HER ŞEYİN DOĞRUSU ALLAH’INDIR…

Erkan ERDOĞAN

Tepkinizi İfade Edin
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry

* Kaynak belirtmek suretiyle alıntı yapılabilir.
* Yazarın düşüncesi, sitenin genel düşüncesinden farklı olabilir (Düşünce farklılığı zenginliğimizdir).
* Yazının tüm sorumluluğu yazarın şahsına aittir.

Erkan Erdoğan

Erkan Erdoğan, Araştırma - İnceleme, İslam kategorilerinde eserler yazmış bir yazardır. Rivayetten Vahye kitabının yazarıdır.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu