ANALİZARAŞTIRMAGÜNDEMHABERTARİHTÜRKİYE GÜNDEMİYAZILAR

RABBİM, BİZLERİ FETÖ’DEN VE TÜM FETÖ ZİHNİYETLİ YAPILARDAN KURTARSIN!

 
15 Temmuz’un kök nedeni neydi?

15 Temmuz’u sadece anmak yetmez, anlamak zorundayız. Önce 15 Temmuz’u planlayanların zihniyetini bilmeliyiz ki aynı zihniyetteki diğer yapılara karşı da uyanık olabilmeliyiz.

Bugün FETÖ de-şifre oldu belki ama FETÖ zihniyetli tarikat ve cemaatler, üstelik halâ aynı yöntemi kullanarak, kendilerini gözünü kırpmadan feda edebilecek mürid/asker devşirmeye devam ediyor… Suyunu çömelerek üç yudumda içecek kadar dindar ama din kardeşini, vatandaşını, askerini sırf liderinin emrini yerine getirmek için gözünü kırpmadan öldürebilecek kadar soğuk kanlı bir mankurt! Anadolunun saf ve tertemiz gençlerini bu hale nasıl getirebildiler? Bunu sormak zorundayız!
 
15 Temmuz, basit ve sıradan bir darbe girişimi değildi. Bu hain kalkışmanın temelinde nitelikli bir din istismarı vardı. Diyanet’in bu konuda 15 Temmuz’dan sonra yayımladığı eseri mutlaka okunmalıdır. Darbeden önce neredeydiniz diye her ne kadar eleştirsek de şuan bile kimsenin bu eserle ilgilendiği yok… Yani 15 Temmuz’dan zerre kadar kimsenin ders aldığı yok! Sanki olay, Tayyib’in şahsi davasıymış gibi sulandırılıyor!
 
Tertemiz zihinleri Allah ile, Peygamber sevdası ile aldatan bu alçak çete, bizi en zayıf ve en ince noktamızdan, inancımızdan vurdu!
 
Uydurma rivayetlerle destekleyerek, İslam’da olmayan ve hatta Kur’an’ın inşa etmeye çalıştığı İslam inancıyla taban tabana zıt ve ters inançları bize nasıl bu kadar kolay yutturabildiler? Kur’an’ın anlamından ne kadar uzak olduğumuzun farkında bile değiliz! Her duyduğumuz sözü ayet sanıyoruz. Bunu çok iyi biliyorlar ve bize o yüzden “Siz Kur’an’ı anlamaya çalışmayın, siz Kur’an’ı hocamızdan daha mı iyi anlayacaksınız, hocamızın kitabını okuyun, bu size yeter” diyorlar…
 
FETÖ ve hâlâ de-şifre olmamış FETÖ zihniyetindeki tüm din istismarcılarında hep aynı inanışlar var. Artık görelim ve ders çıkaralım!
 
Hepsinde de Allah ile, Peygamber ile, sürekli irtibatlı, istişare edebilen, insanüstü özellikleri olan, putlaştırılmış, eleştirilemez, sorgulanamaz, yarı ilahçık, seçilmiş bir kişi, bir lider vardır. Bunlar; Allah’ın astı, Allah’ın yeryüzündeki temsilcisi, gölgesidir. Gavs, kutub, mehdi, mehdinin askerleri vs. hepsi bu çarpık zihniyetin ürünleridir.
 
Bu tarz yapıların ortak mottosu ‘şakird/mürid itaat et rahat et”dir. Önderleri onlara her ne emir verirse versin sorgulamadan ona biat etmeyi telkin eder bu zihniyettekiler. İnsana verilmiş en kıymetli şey olan iradeyi ‘hiç’ etmektir amaçları. İradeli ve kendine has, özel olarak yaratılmış her insanı, sürülerine, cemaatlerine, tarikatlarına, camialarına mürid ve hatta gerektiğinde asker ederek bir sürünün önündekine bağlandığı gibi sorgulamadan bağlayarak, kolayca gütme ve sömürme derdindedir bu zihniyetteki yapılar.
 
Yazıyı çok fazla uzatmak istemiyorum, yukarıda da bahsettiğim gibi diyanetin raporu detaylı okunabilir. 15 Temmuz’u ortaya çıkaran nedenleri herkesin bilmesi gerekmektedir. Rabbim Diyanet çalışanlarına da kendi yayınladıkları rapordan istifade etmeyi ve camilerde vaazlarla halkımızı da bilgilendirmeyi ve uyandırmayı nasip etsin.
 
Rabbim bizleri FETÖ’den ve aynı zihniyete, aynı itikada, aynı kaynaklara, aynı putçuluğa, aynı mehdiciliğe sahip tüm din istismarcılarından korusun! Rabbim bu toprakların saf ve tertemiz zihinlerini, FETÖ’cülüğü üreten putçuluktan ve şirkten kurtarsın!
 
Allah, 15 Temmuz’da canlarını ortaya koyup; bu alçak, hain ve zihinlerini kiraya veren, mankurtların darbe kalkışmasına karşı direnerek şehadet eden, cesur ruhlara rahmet eylesin…

Yusuf ALTUNOK
Tepkinizi İfade Edin
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry

* Kaynak belirtmek suretiyle alıntı yapılabilir.
* Yazarın düşüncesi, sitenin genel düşüncesinden farklı olabilir (Düşünce farklılığı zenginliğimizdir).
* Yazının tüm sorumluluğu yazarın şahsına aittir.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu