YAZILAR

23 Nisan ve Dumura Uğrayan Tarih Bilinci

23 Nisan 1920’de açılan Meclis dualarla açıldı. Kelime-i Tevhid sancağı vardı. Meclis kürsüsünün arkasında “Onların işleri şura iledir” ayeti yazıyordu. Ama ya sonra?
Sonra ise ruh kökümüzle oynandı. Düzeltme ve ıslah yerine kökünden sökme ve yok etme süreci başladı. Şu an ise atalarına küfreden, onları aşağılayan, onların giysilerinden utanan, onların harfleri kaldırılan, savaştığı düşmanı gibi yaşamaya alışan nesiller meydana geldi. Bunu farketmeden 23 Nisan’ı kutlayanlar büyük kopuşun girdabına girmiş değiller midir?
**
23Nisan 1920’de açılan meclis bu milletin gerçek iradesinin ve İslami temelli düşüncenin yansıdığı meclis idi.. İslam, meclisin en önemli unsuru idi.. Sonradan kandırdılar, çaldılar, dağıttılar…

Ve kendilerine 2.meclisi açtılar ve din dışı sistemlerini bu meclis üzerine bina ettiler, Anadolu insanını dinlerinden ettiler. Savaş yorgunu Anadolu toplumu üzerinde seküler mühendislik projeleri uyguladılar. Ama zorla. Cebren. Yeri geldi Dersim’e bombalar atıldı… Yeri geldi Şeyh Said ve arkadaşları asıldı. Yeri geldi şapka giymeyenler direk asıldı. Yeri geldi Kur’an öğreticileri tartaklandı. Böyle kurdular sistemlerini Anadolu halklarının üzerine. Ve şimdi de utanmadan armağan ediyoruz çocuklara diyorlar. Yani babalarınızı öldürdük ama sizleri ise seviyoruz. Siz de bizi sevin. Bu seküler, tek dünyalı sistem inşaallah miadını dolduracak ve tarihin çöplük kısmında yerini alacak. Tıpkı mussolini, hitler sistemleri gibi…
**
Günümüzde ise bir kısım Müslümanlar tarikat şirklerine odaklanıp, anıtkabir şirki üzeirnde pek durmuyorlar. Sanayi devrimi sonrası modern hurafe üreten ideolojilerin şirkine karşı da mücadele etmeliyiz. Tarikatlar manevi ve gaybi alanda şirk üretiyorlarsa, modern ideolojiler de kamusal alanda şirk üretiyorlar ve Allah’ı sosyal hayattan dışarı atma çabasındadırlar. Kur’an merkezli hareketler daha bütüncül olmayı ihmal etmemelidirler.

Tepkinizi İfade Edin
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry

* Kaynak belirtmek suretiyle alıntı yapılabilir.
* Yazarın düşüncesi, sitenin genel düşüncesinden farklı olabilir (Düşünce farklılığı zenginliğimizdir).
* Yazının tüm sorumluluğu yazarın şahsına aittir.

Mustafa Tosun

Mustafa Tosun 1987, Adıyaman doğumlu. Fırat Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Bilgisayar Öğretmenliği Bölümü mezunu. Şanlıurfa'da öğretmen olarak görev yapıyor. Evli ve iki çocuk babası. İslami okumaları lise yıllarında başladı. Fizilal-i Kur'an Tefsirini ilk lise yıllarında okuyan yazar, Üniversite yıllarında ise okumalarına/yazmalarına aralıksız olarak devam etti ve Özgün İrade, Söz ve Adalet, Bilge Adamlar, Kur'ani Hayat, Haksöz Dergilerini takip etti. Hoca ayrımı yapmadan İslami okumalarına devam etmektedir. Kur'an Merkezli Sünnet paradigmasını, İslam Kardeşliğini ve Ümmet Bilincini önemseyen yazarımız, Mezhepçiliğe ve ırkçılığa da karşı duruşu ile mücadelesine devam etmektedir.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu