ANALİZARAŞTIRMADENEMELERDÜNYA GÜNDEMİGÜNDEMHABERTÜRKİYE GÜNDEMİYAZILAR

Doğu Türkistan Meselesinde Bakış Açımız Yanlış!

Zalim Çin hükumeti tarafından, seslendirdiği parçalar nedeniyle iki yıl önce tutuklanıp 8 yıl hapis cezasına çarptırılan Doğu Türkistan’ın dünyaca ünlü halk ozanı Abdurehim Heyit, zindanda gördüğü ağır işkenceler altında direnme gücünü kaybetmiş ve dün şehadet şerbetini içmiştir.

Doğu Türkistan mücadelesini insanlık gündemi yapabilmek için ve zalim Çin yönetiminin ölüm kamplarına tepki verebilmek için daha ne kadar masum can feda edilmeli? Kaç kişi daha katledilirse ses çıkarırız?

Doğu Türkistan söz konusu olunca, başını kuma gömenler, ‘Evet bizim de endişelerimiz var, endişelerimizi ilettik amma Doğu Türkistan’da sizin hassasiyetlerinizin mevzu edileceği kadar büyük bir şey yok, kısmen rehabilitasyon kampları gibi çalışan, bir takım faaliyet merkezleri var doğru. Bunlar, toplumun radikal unsurlardan temizlenmesi maksadıyla Çin hükümetinin meslek edindirme kurslarına dönmüş bir takım kamplardır.’ diyen yöneticilerimiz bu nasıl bir tavır?

‘Çin’in Toprak bütünlüğü’ymüş! Hadi oradan!

Doğu Türkistan, Türkiye’nin 2 katı kadar büyük bir vatan toprağı olup, üstünde 35 milyon Türkün yaşadığı bir vatandır.

Doğu Türkistan hala üzerinde Müslüman Türklerin yaşadığı kadim Türk yurdudur. Milattan önce 300 yıllarına kadar bilebildiğimiz, evvelini bilmiyoruz, kadim bir Türk yurdudur, Doğu Türkistan.

Üstünde yaşayanlar Türk, bin küsür senedir üstünde adıyla sanıyla yaşayanlar Türk. Şimdi, bütün bu olan biten içerisinde işgal olunan bir toprak parçasıdır Doğu Türkistan. Çin’in toprağı değil! Bizim atalarımızın yaşadığı topraklardan bahsediyoruz. Üstünde yaşayan insanlar Müslüman. Dünya 5’ten büyüktür diyen Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği beşe dahil olan Çin muhatabımız şimdi! Evet, dünya Çin’den de büyük mü!

Evet, Dünya beşten büyüktür diye haklı hassasiyetlerimizle kızdığımız; Kudüs çiğneniyor diye hassasiyet gösterip avazımız çıktığı kadar bağırdımız, Müslümanlığımız ayaklar altında eziliyor, izzeti nefsimize ziyan ediliyor diye feveran ettiğimiz Ümmet-i Muhammed bütünlüğü içerisine Doğu Türkistan da dahil değil mi arkadaşlar! Türklerde Müslüman değil mi ey Ümmet-i Muhammed? İzzetlerine iffetlerine musallat olunan insan kardeşlerimiz değil mi onlar da!

2000 yıllık Türk yurdunun, Bu topraklara gelmezden önce bizim de kendi yurdumuz olan vatan toprağı üzerinde izzetiyle iffetiyle yaşayan, Müslüman olarak yaşayıp, Müslüman olarak ölecek olan kardeşlerimizin ızdırabına tek bir cümle kurmayacak mıyız?

Bu konunun Çin’in toprak bütünlüğü ile alakası yok!

Bu Toprağın üstünde yaşayanların çığlıklarını duymazsak, biz Aliya izzetbegoviç’in şu sözüne konu olacağız: ‘Her şey olup bitecek, Akılda kalan sadece dostlarımızın sessizliği olacak’

Kudüs’e hassasiyet gösteriyoruz Haklıyız!

Arakan’a hassasiyet gösteriyoruz Haklıyız!

Suriye’ye hassasiyet gösteriyoruz şuanda Haklıyız!

Irak hassasiyet gösteriyoruz Haklıyız!

Lütfen kalbinizi açın, orada 35 milyon kardeşinizin izzetine, iffetine, Müslümanlara Musallat oldular. Topraklarına Musallat olan Çin, Doğu türkistan’ı işgal etti!

Çin’in Toprak bütünlüğü diye bir şey yok!

Bu Doğu Türkistan meselesinde algımız hatalıdır! Bilmenizi isterim ki, gerçekten orada sessiz kaldığımız, göz yumduğumuz, duymazdan geldiğimiz kardeşlerimizin feryad-ı figanı dünyada da ahirette de yüzümüze yapışır!

Bu kadar ciddi saldırıların olduğu yerde meseleyi ‘Çin’in Toprak bütünlüğü’ falan filan gibi saçma sapan bir cümle ile meseleyi takdim etmek, bizim kendimizi inkar etmemiz anlamına gelir, lütfen bu mevzuda hassasiyet gösterelim. Gündemimize taşıyalım.

16 ülke bu mevzuda hassasiyet gösterdi, kınama kararları aldı. İzleme komitesi talep etti, insan hakları izleme komitesinin oraya sokulmadığı söylendi hatta. Ama Bizim de bir adım atmamız lazımdır.

Bunu bir çerçeveye uçurtmamız lazımdır, topraklarını terk etmiyorlar, Doğu Türkistanlı kardeşlerimiz bizden para beklemiyorlar, sadece diyorlar ki; biz sizin kardeşleriniziz! Bizi duyun! Sesimizi duyun! Duyun, bizim burada yaşadıklarımızı ve dünyaya duyurun!

– YAZI ALINTIDIR –

Tepkinizi İfade Edin
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry

* Kaynak belirtmek suretiyle alıntı yapılabilir.
* Yazarın düşüncesi, sitenin genel düşüncesinden farklı olabilir (Düşünce farklılığı zenginliğimizdir).
* Yazının tüm sorumluluğu yazarın şahsına aittir.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu