ANALİZ

Dinle Oğul

Çok küçük yaşlarda meydanlarda slogan atarken buldum kendimi. Bugün onlardan bir kısmına hala inanıyorum, bir kısmına gülüyorum, bir kısmına tüh diyorum. Ama meydanlarda yumruk salladığım en değerli konu hala Amerika ve emperyalist güçler. Şükürler olsun ben çoğaldım, canımdan çıkan iki can da emperyalist güçlere yumruk sallıyor. Ve onlara kafa tutmayı öğretiyorum bir anne olarak. Çünkü benim görevim sadece iyi olmayı öğretmek değil, asi olmayı zulme kafa tutmayı da öğretmek. Aksi takdirde yetiştirdiğime insan değil koyun derler!

Tanıtıyorum can parçalarıma. Yavrum bu dünyada mazlumlar var, onları nerde görsen tanırsın. Savun, yanlarında ol, sıkıntılarını gidermeye çalış. Mazlumun dini, ırkı, yaşı kaçtır deme. Mazlumdur de. Bu dünyadaki en kutsal güç mazlum için çalışan güçtür. Yumruğunu onun için salla ve sesini her yerde onun için yükselt. Bu peygamber yoludur evladım. Hz Musa’nın firavuna karşı verdiği mücadele, mazlumların hakkını korumak için, özgürlük mücadelesiydi diyorum.

Dünya ara ara dar boğazdan geçer, bu yüzyıl da öyle oldu. Bak yer küreye diyorum ve elimize küremizi alıp burası var ya oğlum burası şurayı sömürmüş asırlarca, zenginliği ondandır. Sonra anlatıyorum petrolü ve kavgalarını, elmas için, altın için verilen kavgaları. Köleleri, kara çocuğu anlatıyorum, önce madenlerini sonra bedenlerini nasıl sömürdüklerini, şimdi sömürülecek bir şeyleri kalmayınca adlarına leke sürüp çöpe attıklarını.

Şimdi onlar Batı’nın sorunlu çocuğu. Kavgacı, ırkçı, keş, pis zenci. Ama sen gör bu oyunu ve Malcom X’i tanı. Tüm dünyaya pisliğini yayan Batı’yı gör ve sırf kendileri o kayıkta diye buna ses çıkarmayan beyaz adamı gör. Sonra ülke liderlerini ve sözüm ona din adamlarını gör. Kim mi onlar? Bir gün bile cemaatine dönüp orada bir yerde mazlum var demeyen. Filistin, Suriye, Irak, Libya, Yemen, Doğu Türkistan, Özbekistan, Çeçenistan, Bosna diyemeyen. Bir gün olsun lanetinde Amerika, İngiltere, İsrail, Çin, Sudi Arabistan diyemeyen. Abi’lerine söz verdikleri gibi uydurdukları dini haşhaşa katıp koklatan soytarıları tanı.

Alman Nazilerini, Hitleri, öldürdüğü binlerce Yahudi’yi tanı. Sana demiştim biz mazlumun dinine, ırkına bakmayız diye. Bir de celladına aşık olan İsrail oğullarını tanı. Hitlere ne çok aşık oldularsa Nazi kamplarını kurdular Filistin’de.

Dünya’ya kafa tutan Amerika’yı tanı. Atom bombası var, nükleer silah var diye diklenen ve her yere bombalarına sardığı demokrasisini götüren. Amerika’yı görmen için Hiroşima’ya bak. Ve Hollywood’u tanı. Amerika’nın tüm pisliğini bir kahraman yaratarak temize çıkaran.

Ve Suudi Arabistan’ı tanı oğlum. Din tacirini, Kabe orada, onlarda ona bekçilik yapıyorlar diye eleştiremeyiz diyen aklı evvelleri tanı. Kabe’yi al koy kalbine ama onun etrafını saran kapitalizmi tanı. Suudi krallarını tanı, her sene ülkelerine gelen milyonlarca hacıya dolar gözüyle bakan ve hacıların yalvardığı Allah’a inat, din kardeşlerini vuran. Her sene hacıların kestiği kurbanı israf edip, hemen yanı başındaki ülkeyi aç bırakan. Hacılardan aldığı parayla Amerika’dan, İngiltere’den silah alıp Yemen’i vuran. Sonra hacıların cılız duası gelsin kulaklarına: “Ya Kahhar” diyen. Daha sonra Amerika ve Çin menşeili  hediyelerle dönsünler vatanlarına. Bak oğlum ibadet için bile olsa zalime boyun eğme. Hele ki o zalim kan dökücü ise. O ibadeti neden yapmadığını rabb’ine anlatırsın, ama neden zalimin yanında olduğunu asla. Nerede kaldı senin Hılfü’l Füdul’ü kuran peygamberin? Kabe’yi arkada bırakıp Medine’ye göç hikayesini bir kez daha oku.

Ve ikiyüzlülüğü öğren oğlum. Gezmeye gittiği için dört rekat farzı iki ye indirenler, Suudi krallara yaptırım için umrelerini terk edemezler.

Ve ömrümüz boyunca boykottayız oğlum, unutma. Yediğim, içtiğim, giydiğim nereden. Ben bununla kimi zengin ediyorum. Bunun parası kimin göğsüne kurşun, kimin başına bomba olur de. Boykotlarını üç gün yapıp beş gün yatma.

Dedim ya oğul, ”O ibadeti neden yapmadığını Rabb’ine anlatırsın, ama neden zalimin yanında olduğunu asla.”

Tepkinizi İfade Edin
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry

* Kaynak belirtmek suretiyle alıntı yapılabilir.
* Yazarın düşüncesi, sitenin genel düşüncesinden farklı olabilir (Düşünce farklılığı zenginliğimizdir).
* Yazının tüm sorumluluğu yazarın şahsına aittir.

Neslihan Hümeyra

İki çocuk annesi. Eski radyo programcısı. Kitap ve doğasever... Ve yıllar önce ara vermiş şimdi ise tekrar Yazar...
0 0 Oy
Gönderiyi Puanla
Abone ol
Bildir
guest
0 Yorum
Satır İçi Geri Bildirimler
Tüm yorumları gör

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
0
Düşüncelerinizi bildirmek ister misiniz, lütfen yorum yapınx