DENEMELERGÜNDEMTÜRKİYE GÜNDEMİ

Vahşetin Adı

Ülkece psikolojimiz bozulmaya başladı. Toplum içi şiddet olaylarının olağanüstü şekilde artması, anlaşmak için konuşmayla vakit kaybetmediğimizi gösteriyor. Birbirimizi anlamak istemiyor, bunun için herhangi bir çaba ortaya koymuyoruz.

Girişte dedim ya ülkece psikolojimiz bozulmaya başladı diye. Nasıl bozulmasın… Yıllardır televizyon programlarında, gazete köşelerinde, dergi kapaklarında topluma nelerin özendirildiğine bir göz atarsanız toplumun bu insanlık dışı seviyeye nasıl evrildiği konusunda sizler de pekala arada bir bağlantı kurabilir, rahatlıkla bu konuda bir fikir sahibi olabilirsiniz. Ya da şöyle ifade edeyim. Hafızanızı yoklayınız.. Son 10 yılda televizyon ekranlarında hangi filmlerin tutulduğunu bir gözden geçiriniz. Hemen hepsi konusunu istisnasız şiddet olaylarına dayandırıyor.. Şimdi soruyorum, bu toplumu bu hale getiren kim ?

Geldiğimiz seviye bize insandan daha cani bir varlığın başka insan olduğunu hatırlatıyor. Son birkaç yıldaki vahşet olayları adeta kan dondurucu. Garipoğlu vakası, Özgecan Aslan, Suriyeli hamile kadın Emani’nin başına gelenler, kıyılara vuran ufak bebekler… Bu silsileye şimdi de masum yavru bir köpek eklendi. Bir insan bir canlıya bu zulmü neden yapar? Bu zulüm hangi insanlığından bihaber psikolojinin eseridir?

Merak ediyorum, yavru bir hayvanın ayaklarını ve kuyruğunu kesip ölüme terk eden bir insan (!) başka hangi şeytana uymuş olabilir, yeryüzünde kendisi yürüyüp dururken…

Vicdanen her şeyini kaybetmiş ve dibe vurmuş, insanlıktan sınıfta kalmış insanlar için doğanın yüzüne bakamıyoruz. Merhametten yoksunuz. Ahlaken bitik durumdayız. Kalplerimiz fakir, kıt kanaat bile geçinemiyor. Hani böyle durumlarda insan, bu olaylara şahit olmaktansa toprak olmayı istemiyor değil. Nasıl bir zamana yetiştik biz, nasıl bir dünyaya açtık gözlerimizi.

Merhametin, şefkatin, adaletin simgesi olan Peygamber neden insana gönderildi? Çünkü bunca canlı arasında merhameti, şefkati ve adaleti öğrenmeye en çok insanın ihtiyacı vardı. Başka hangi canlı insan kadar vahşetin ve acımasızlığın sınırını zorlardı?

Kelimelerin tükendiği yerdeyiz. Allah insana insanlığını hatırlatsın diye peygamber gönderdi, din indirdi. Bu din kıyamete dek kalplerimizden silinmesin ki insanlığımızı unutmayalım.

ÖNEMLİ NOT : Olayın henüz tam açığa çıkarılamamasından dolayı bilinmesini isteriz ki bu yazı, olayın kasten yapıldığı düşünülerek hazırlanmıştır.

Tepkinizi İfade Edin
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry

* Kaynak belirtmek suretiyle alıntı yapılabilir.
* Yazarın düşüncesi, sitenin genel düşüncesinden farklı olabilir (Düşünce farklılığı zenginliğimizdir).
* Yazının tüm sorumluluğu yazarın şahsına aittir.

0 0 Oy
Gönderiyi Puanla
Abone ol
Bildir
guest
0 Yorum
Satır İçi Geri Bildirimler
Tüm yorumları gör

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
0
Düşüncelerinizi bildirmek ister misiniz, lütfen yorum yapınx