ÇEVİRİDÜNYA GÜNDEMİGÜNDEM

Filistinliler, BAE’nin iftar yemeğini reddetti

19 Mayıs 2018

Kudüs’teki aktivistler, El-Aksa Camii ziyaretçileri için BAE tarafından sağlanan iftar yemeğini reddederek Twitter’da #wearenothungary (Biz aç değiliz) adında bir hashtag başlattılar. Aktivistler BAE’nin, İsrail’in kuruluşunun 70. yıldönümünde işgal altındaki Kudüs’ten geçen uluslararası Giro d’Italia bisiklet yarışına katılmak için ekip göndererek İsrail’in Filistin’i işgaline destek verdiği yönünde itirazlarını belirtmişlerdi.

Filistin Olimpiyat Komitesi, BAE binicilerinin yarışa katılmasını, Filistin halkının büyük mücadelesine karşı bir ihanet olarak niteleyerek kınadı.

İsrail’deki bir radyoya göre, işgal devleti ile BAE arasındaki ilişkilerin normalleşmesi sürecinde, İsrail İletişim Bakanı Ayoob Kara, BAE’yi ziyaret etmek için resmi bir davet aldı. Bakan, Körfez yetkililerinin de yakında İsrail’i ziyaret etmesini beklediğini söyledi.

Associated Press ve Washington Post daha önce, BAE ve Bahreyn büyükelçileri, Yousef Al-Otaiba ve Abdullah Bin Al-Khalifa’nın, Washington’daki bir restoranda İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu’yla buluştuklarını bildirmişti.

Giro d’Italia etkinliğinde yer almak için Bahreyn de bir takım gönderdi. Ayrıca Manama hükümeti İsrail’e bir heyet göndermiş ve ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü, geçen Aralık ayında İsrail’in başkenti olarak kabul etmesinden birkaç gün sonra Kudüs’te provake edici turlar düzenlemişti.

Trump’ın Kudüs duyurusunu yorumlayan Bahreyn Dışişleri Bakanı, durumu “yan” sorun olarak nitelendirmiş ve “ABD ile yan sorunlarda bir savaşa girmek yararlı olmayacaktır.” şeklinde tweet atmıştı. Filistinliler bakanın bu ifadesini: “sapkınların ve Siyonistlerin aklını enfekte eden bir kültürel Yahudileşme modeli” olarak nitelendirmişlerdi.

Kaynak: https://www.middleeastmonitor.com/20180519-palestinians-in-jerusalem-reject-ramadan-meals-provided-by-uae/

 

Tepkinizi İfade Edin
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry

* Kaynak belirtmek suretiyle alıntı yapılabilir.
* Yazarın düşüncesi, sitenin genel düşüncesinden farklı olabilir (Düşünce farklılığı zenginliğimizdir).
* Yazının tüm sorumluluğu yazarın şahsına aittir.

Çeviri Ekibi

Kalk Uyar Hareketi Çeviri ekibinde yer alan arkadaşlarımızın ortak çalışmalarıdır.
0 0 Oy
Gönderiyi Puanla
Abone ol
Bildir
guest
0 Yorum
Satır İçi Geri Bildirimler
Tüm yorumları gör

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
0
Düşüncelerinizi bildirmek ister misiniz, lütfen yorum yapınx