DENEMELER

Haber ver bana

Ülkemdeki kuşlardan ne haber vardır?

Sezai Karakoç

“Süleyman’ın (as) Hüdhüd’ü konsa omzuma ve hasbihal etsem onunla. Süleyman’a nasıl getirdiysen başka ülkelerin haberlerini, bana da getir desem.” diye hayale dalıyorum. En iyi haberi kuşların getirdiğini biliyorum. Fıtratlarında tarafsızlık vardır onların. Hayattan istedikleri tek şey özgürlüktür.

Sussa tüm haber kaynaklarım, internetim kurusa, yıldırım düşse tüm dünyanın ağ bağlantılarına ve yeniden Hüdhüd taşısa haberi. Endonezya’dan haberler getirse bana;kuşların bile nimet buladığı yerleri anlatsa. Sudan’a gitse Hüdhüd’üm iç savaş nasılmış bildirse. Yemen’den haberler taşısa,güç gösterisi yapmak isteyen iki İslam  ülkesinin Yemen’e verdiği zararı anlatsa. Yakup’un, Yusuf’a yaptığı ağıdı yapsam, ağlamaktan gözlerim kör olsa. Irak’ı, Suriye’yi, Filistin’i gezse Hüdhüd’üm ve oradan mülteci kamplarına geçse. Savaşlardan ve savaşların yıktığı yerlerden bir demet yapsa: Acı demeti.

Ve Hüdhüd’üme Hiroşima’ya git desem 73 yıl önce atılan atom bombasının yerini göster bana.  Kaç insan ölmüş, kaç insan yaralı ve nesiller boyunca hasta doğan çocukların haberini getir bana. Ve ne olur sor Hüdhüd’üm onları öldürürken de “barış ve demokrasi” demişlermi? Yoksa bir kılıfa bile ihtiyaç duymamışlar mı?

Ve göç yollarında ölen kuşların haberini getir bana.  Savaş ve yokluk bölgesini aşmanın zorluğunu kuşlar anlatsın. Ve minik yavruların haberini getir. Yurduna yuva kuramamış, evine baykuşlar tünemiş, göç yollarında telef olmuş, kendisi değil ama organları para eden çocukların haberi. Daha on yaşına basamadan seks pazarının aç ve sahipsiz çocuklarının haberi.

Sakın batıya gitme Hüdhüd’üm. Kapitalizm denen canavar var orada direnemezsin, ya değişirsin, ya ölürsün.

Tepkinizi İfade Edin
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry

* Kaynak belirtmek suretiyle alıntı yapılabilir.
* Yazarın düşüncesi, sitenin genel düşüncesinden farklı olabilir (Düşünce farklılığı zenginliğimizdir).
* Yazının tüm sorumluluğu yazarın şahsına aittir.

Neslihan Hümeyra

İki çocuk annesi. Eski radyo programcısı. Kitap ve doğasever... Ve yıllar önce ara vermiş şimdi ise tekrar Yazar...
5 2 Oy
Gönderiyi Puanla
Abone ol
Bildir
guest
0 Yorum
Satır İçi Geri Bildirimler
Tüm yorumları gör

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
0
Düşüncelerinizi bildirmek ister misiniz, lütfen yorum yapınx