GÜNDEMTÜRKİYE GÜNDEMİ

Kardeşlik bilinci üzere…

Kardeşlik bilincimizi güçlendirmek zorundayız. Tıpkı namaza durduğumuzda safları sık tuttuğumuz gibi..

Kardeşlik nimetinin farkındalığına ulaşmak zorundayız. Tıpkı Hacda ırk, renk, dil ayrımı gözetmeyip yan yana durduğumuz gibi..

Allah Rasulünün mirasına sahip çıkmak zorundayız. Tıpkı Habeşli Bilal’in okuyup yüreklere su serptiği ezan-ı şerifler gibi..
İslam ümmeti, kaybettiği değerleri bu bilinçle yeniden hatırlayacaktır. Kardeşlik, gönüllerden gönüllere medeniyetler arası bir köprü kuracaktır. Bu farkındalık müslümanları yeniden kıyama kaldıracaktır.

Irk, renk, dil, düşünce, hissiyat, fikriyat farklılıkları içimizde ayrıştırıcı bir unsur kat’iyyen olmamalı ve bizi vahdet çatısı altında birleştirmelidir. Müslümanların refah seviyesine ulaşmak için yapması gereken ilk iş, içindeki ihanet ve çekişmeleri adalet ve kardeşlikle nihayete erdirmek, sonra da ilmi öğrenerek ve öğreterek bunu pekiştirmektir. Din kardeşliği, diğer tüm gruplaşmalardan daha öne çıkmalı, yegane ve esas kardeşlik tüm yaşantımızı sarıp sarmalamalıdır.

Kardeşlik çığırtkanlığı yapıyoruz. Maddeye, paraya, insana tapanlardan uzak bir şekilde; Allah’a, Allah’ın Rasulüne, Allah’ın dinine çağırıyoruz.
Gıybetten, iftiradan, koğuculuktan, fitneden, hainlikten uzak bir şekilde; Allah’a, Allah’ın Rasulüne, Allah’ın kitabına çağırıyoruz.

Kaybettiğimiz tüm ilke ve değerlerimizi ancak İslam kardeşliği ile elde edebileceğimizi düşünüyor ve bu yüzden müslümanlara, din kardeşlerini Allah için sevmeleri, onların yüzlerine tebessüm etmeleri, şefkat ve merhamet nazarı ile gülümsemeleri çağrısında bulunuyoruz..
Bu yazıyı okuyan güzel insanları şüphesiz güzel bir söze çağırıyoruz.

“Allah’a davet eden, salih amel işleyen ve ‘Ben müslümanlardanım’ diyenden daha güzel sözlü kim olabilir?”
Fussilet Suresi 33.ayet

Tepkinizi İfade Edin
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry

* Kaynak belirtmek suretiyle alıntı yapılabilir.
* Yazarın düşüncesi, sitenin genel düşüncesinden farklı olabilir (Düşünce farklılığı zenginliğimizdir).
* Yazının tüm sorumluluğu yazarın şahsına aittir.

0 0 Oy
Gönderiyi Puanla
Abone ol
Bildir
guest
0 Yorum
Satır İçi Geri Bildirimler
Tüm yorumları gör

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
0
Düşüncelerinizi bildirmek ister misiniz, lütfen yorum yapınx