YAZILAR

TOPLUMLARIN HELAKI

önce bir ayet ;

 

İSRA SURESİ 16. AYET ..
biz bir ülkenin helakını dilediğimiz zaman [süreç şöyle gelişir; önce] önce o toplumun refah içerisinde yaşayan şımarık seçkinlerine [iyilikleri] emrederiz. Buna rağmen onlar orada ısrarla kötülük işlemeyi sürdürürlerse, Artık onlar üzerindeki hüküm kesinleşir. Bunun ardından biz de orayı darmadağın ederiz..

BU AYET BİR TOPLUMUN ÇÖKÜŞ VE TÜKENİŞ SÜRECİNİ RESMETMEKTEDİR ..

Bu ayet vahyin (kur’an) feci akibetlerini bildirdiği geçmiş uygarlıklar ve ülkeler için işlemiştir. Hiç kimsenin kuşkusu olmasın aynı süreç modern uygarlıklar modern ülkeler için de geçerlidir ..

Çünkü tarihin yasaları tıpkı tabiatın ve eşyanın yasaları gibi ALLAH tarafından konulmuştur ve ayetin de işaret ettiği gibi ALLAH’ın yasalarında hiç bir değişim başkalaşım göremezsiniz
AHZAB SURESİ 66. AYET ..
Daha önce gelip geçenler hakkında da ALLAH’ın kanunu böyledir. ALLAH’ın kanununda asla değişme bulamazsın ..

ÖNCE AYETTEKİ SÜRECİ MADDELER HALİNDE HEP BİRLİKTE İNCELEYELİM ;

1- İlahi vahiy (kur’an) tarafından insanın mutluluğu için bir takım emirler ve yasaklar konulmuş ve insanların bu emir ve yasaklara uymaları istenmiştir ..

2- Fakat ülkeleri ele geçiren mutlu ve bolca putlu azınlıklar ki ayet onlara [şımarık ve azgın seçkinler] anlamına gelen [mütref] diyor. ALLAH’ın insanların mutluluğu için koyduğu yasaları hiçe sayarak O’nun ile ilişkilerini kopartmışlar. çünkü onlar makam ve mevkilerini ya zulümle elde etmişler yada zulme alet etmişlerdir ..

3- İşte bu [mütref] yani şımarık sınıflar kendi varlıklarını ahlaki davranışın kaynağı olan dine karşı konuşlandırmışlardır. Bu nedenle de SEVABI horlarlar GÜNAHI kutsarlar. ALLAH’ın emirlerini yasaklarlar yasaklarını hem işlerler hemde teşvik ederler. onlar haram sektörünü haram söktörü onları besler. bu kısır döngü haramın haramzadeliğin hayat tarzı haline gelmesiyle sonuçlanır ..

4- Sürecin sonuna gelinmiştir. azgın AZINLIĞIN günah galerisi haline gelen ülke, ALLAH’ın tarih ülke ve toplumlar için koyduğu yasa gereği süratle çöküşe geçer. Bu çöküş kendisini ahlaki yozlaşmışlık akidevi sapkınlık kimlik krizi kişiliksiz toplum ekonomik yoksulluk siyasal istikrarsızlık anarşi terör toplumsal umutsuzluk vs .. biçiminde gösterir.

Arsızlara hırsızlara yüzsüzlere ahlaksızlara ALLAHsızlara DİNsizlere İMANsızlara NAMUSsuzlara gön doğmuştur. Onlar vururlar çalarlar çırparlar asarlar keserler atarlar tutarlar iterler kakarlar sokarlar sıkarlar milletin tepesine çıkarlar ZÜLMEDERLER ..

BUNUN ARDINDAN MI ? ..

BUNUN ARDI MI VAR ALLAH AŞKINA ? ..

Bu zaten ARD hemde en ARD değil midir ? ..

BUNDAN DAHA ARD BUNDAN DAHA GERİ BUNDAN DAHA BETER NE OLABİLİR ? ..

yukarıda verdiğimiz isra suresi 16. ayette BİZ ORAYI DARMADAĞIN EDERİZ MUTLAK BİR ÇÖKÜŞE MAHKÜM EDERİZ buyuruluyor.

Süreç tamamlandığında aslında bu ilahi tehtid de tamamlanmıştır.
gökten taş yağmasını yerden su fışkırmasını beklemek gerekmiyor heralde ? ..

HELAK deyince BELA deyince MUSİBET deyince GAZAP deyince AZAP deyince akıllara hemen olağan üstü HELAK sahneleri gelmesin.

Aslında bir toplumun ALLAH ile ilişkisini koparmasından daha büyük bir HELAK düşünülemez.

Bir toplumki bir avuç azgın ve şımarık azınlığın saadeti bütün bir toplumun felaketi anlamına geliyorsa o azgın ve şımarık azınlıkta o toplumun ensesine bir sülük gibi yapışmış kanını emiyorsa bundan daha büyük bir BELAmı olur ? ..

Bir toplumki AYAKLARI BAŞ BAŞLARI AYAK OLMUŞSA yani amuda kalkmış başı ile yürümeye ayaklarıyla düşünmeye ve üretmeye çalışıyorsa en sefihleri ve rezilleri en üstte çıkmış en azizleri ve erdemlileri düşman ilan ediliyorsa bundan büyük müsibetmi olur ? ..

aslına bakarsanız öncekiler gibi bizde aynı hatayı işliyoruz onların uyarıldığı gibi bizde uyarıldığımız halde başımıza gelen bin bir türlü musibetten ders almıyor bir hayr ile karşılaşınca da şükretmiyoruz.
peki hatayı nerede yapıyoruz öncekilerin başına gelenlerden neden bir ders çıkarmıyoruz ?..

şimdi gelin birlikte birazcık düşünelim ..

onlar ne yapmıştı ? ..

onlar ALLAH’ın mesajını ısrarla yalanlamışlardı.
çünkü ONLAR sosyal değişimin ana yasasına uymamışlardı.
çünkü ONLAR kainatın yasasına KUR’AN’a tabii olmamışlardı.
çünkü ONLAR kendi benliklerindekileri değiştirmemişlerdi.
çünkü ONLAR TOPLUMSAL VE BİREYSEL DEĞİŞİMİN ANAYASASINA TABİİ OLMAMIŞLARDI çünkü toplumu oluşturan temel taş olan İNSAN unsuru değişirse TOPLUM’da değişeçekti.

çünkü İNSAN unsurunun değişmesi yüreklerin değişmesinden geçecekti.

belki dünyayı değişteremeyeceğiz bu doğru peki değiştirebilecek olduğumuz KENDİMİZ için çok da geç kalmış sayılırmıyız ? ..
ENFAL SURESİ 53. AYET ..
bu şu yasa gereğidir. çünkü bir kavim (millet ülke toplum) kendini değiştirmedikçe ALLAH’da onların halini değiştirmez. ALLAH her şeyi işitendir tarifsiz bir ilimle bilendir ..

Tepkinizi İfade Edin
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry

* Kaynak belirtmek suretiyle alıntı yapılabilir.
* Yazarın düşüncesi, sitenin genel düşüncesinden farklı olabilir (Düşünce farklılığı zenginliğimizdir).
* Yazının tüm sorumluluğu yazarın şahsına aittir.

0 0 Oy
Gönderiyi Puanla
Abone ol
Bildir
guest
1 Yorum
Satır İçi Geri Bildirimler
Tüm yorumları gör
Engin Tektaş
Engin Tektaş
2 yıl önce

Azap kişinin tadının kaçması musibet bela ve helak tadı kaçıran sebepler lakin musibet ve bela uyarı mahiyetinde ve kişinin henüz bir şansı var kendini düzeltmeye ama helak nihai sonuç ve büyük vuruştur artık pişmanlıklar fayda vermez verse idi firavunun ben musanın tanrısına iman ettim şeklindeki tevbesi kabul görülürdü ama kabul görülmüyo şimdimi deniliyor ve firavun hanedanı ile beraber ateşe sunulur sabah akşam felaket bela vs gibi uyarılar için Biz yılda iki bela yazarız belki yaptıklarından dönerler diye verilir yani tevbe kapısı açıktır kendimizi düzeltme imkanımız halen mevcuttur ve yine başka ir ayette İnsanoğlunun kendi elleri ile işledikleri yüzünden karada ve denizde bozulmalar meydana geldi böylece belki dönerler diye Allah bir kısmını onlara tattırıyor bi kısmındanda vazgeçiyor diye buyrulur
Yani evet tadımız yok azaptayız ama düzelme ve düzeltme imkanına sahibiz
Şayet daldığımız gafletten kalkamaz isek bir gün gelir o günün ertesi günü bizim için olmaz pişmanlık fayda etmez helak son vuruş gelmeden inşAllah düzelen ve düzeltenlerden oluruz öyle görülüyorki helak ta çok uzak bi ihtimal değil günümüz için Allah korusun

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
1
0
Düşüncelerinizi bildirmek ister misiniz, lütfen yorum yapınx